3 причини покласти парацетамол в домашню аптечку

event 12:42 Четвер 09 Листопадаа 2023 Здоров'я

Парацетамол — один з найдавніших лікарських препаратів, що використовується як знеболювальний та жарознижувальний засіб. Продається парацетамол вільно, не потребує рецепта. Випускається в різних формах, переважну більшість з яких можна знайти на сайті Liki.ua. Парацетамол має низку переваг, через які мати таблетки або сироп в домашній аптечці варто всім.

Широкий спектр дії

Парацетамол може використовуватись для:

  • позбавлення від болю (головного, зубного, менструального тощо);
  • зниження температури тіла (ефективний при вірусних інфекціях та розвитку запальних процесів);
  • зниження запалення, в тому числі в суглобах.

Він дозволений до використання пацієнтами будь-якого віку. Може бути призначений навіть новонародженим діткам у правильній формі та безпечному дозуванні. Дозволений жінкам у період вагітності та грудного вигодовування.

Низька ймовірність побічних ефектів

Парацетамол добре переноситься та дуже рідко викликає побічні ефекти. Частіше за все небажані явища виникають при передозуванні або неправильному використанні ліків.

Уважно вивчайте інструкцію, щоб правильно розрахувати дозування препарату та приймати протягом дня. Зазвичай разова доза для дорослих пацієнтів складає 500-1000 мг і приймається 3-4 рази на добу з рівними проміжками часу. Схема може бути скоригована лікарем на підставі анамнезу пацієнта та його скарг.

Втім, уважно слідкуйте за своїм самопочуттям. Варто припинити лікування препаратом у разі виникнення:

  • нудоти;
  • болю в шлунку;
  • запаморочення;
  • проблем з диханням;
  • алергічних реакцій.

В таких випадках препарат варто замінити на інший або знизити разову дозу після консультації з лікарем.

Доступність

Ліки на основі парацетамолу виробляються великою кількістю виробників. Ціни переважно доступні. До того ж можна знайти різні лікарські форми, що дозволяють застосовувати препарат навіть немовлятам і людям, яким складно ковтати таблетки.

Лікарський засіб має тривалий термін зберігання та не потребує особливих умов. Тому ви можете покласти його до домашньої аптечки та завжди мати під рукою в разі виникнення такої потреби.

Автор:
Теги: ліки
Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward