11 доба українського спротиву: війська РФ деморалізовані та зазнають великих втрат

event 08:50 Неділя 06 Березня 2022 ПОДІЇ

Розпочато одинадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Російські війська деморалізовані та продовжують зазнавати значних втрат в озброєнні, техніці та особовому складі, пише Уніан.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це йдеться в опублікованій Генштабом Збройних сил України оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 6:00.

Коментар: Збройними силами та підрозділами Сил безпеки та оборони України ведуться запеклі бої з утримання визначених рубежів. Противник, зазнаючи втрат, робить постійні спроби щодо ухилення від прямого вогневого контакту з нашими військами“, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, угруповання сил оборони веде оборонну операцію в межах Південної, Східної та Північної операційних зон з метою відбиття наступу ударних угруповань збройних сил окупантів, завдання йому максимальних втрат, недопущення вторгнення вглиб, утримання районів території держави та створення сприятливих умов для їх розгрому і відновлення контролю за втраченими територіями, здійснює відбиття ударів засобів повітряного нападу противника.

Водночас угруповання Об’єднаних сил проводить оборонну операцію у східній частині Донецького операційного району. Основні зусилля зосереджено на обороні Маріуполя та нанесенні вогневого ураження переважаючим силам противника.

Інші угруповання проводять оборонну операцію та ведуть оборонні бої на Слобожанському та у східній частині Таврійського напрямків. Зокрема, ЗСУ зупинили колони противника, що намагалися висунутися в бік Дніпропетровщини з боку Балаклії.

За даними Генштабу, на Сіверщині триває операція з оборони Чернігова, а на Волинському напрямку – заходи щодо підготовки всієї смуги оборони у визначеній операційній зоні вздовж державного кордону України.

Коментар: На приморському напрямку здійснюється оборона пунктів базування, морських портів на Чорному морі. Так, в Миколаївській області було сплановано та реалізовано захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника“, – повідомили в Генштабі.

На інших напрямках частини та підрозділи ЗСУ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони з метою недопущення наступальних дій та діяльності диверсійно-розвідувальних груп противника.

Угруповання Повітряних сил ЗСУ зосередило зусилля для відбиття ракетно-авіаційних ударів противника, протиповітряному прикритті важливих (критичних) об’єктів України та угруповань військ. Загалом станом на 6:00 втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків та вертольотів.

Зазначається, що деяких ворожих льотчиків, які катапультувались і вижили, знайшли українські воїни. Їм надано медичну допомогу, і вони вже дають свідчення про злочини путінського режиму проти людяності.

Коментар: Противник намагається не втратити наступального потенціалу, але в обстановці, що склалася, має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. За рахунок супротиву всього українського народу противника деморалізовано. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів, мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ. Ворог продовжує зазнавати втрат“, – наголосили у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Росія наказала ховати своїх військових у братських могилах, щоб приховати втрати в Україні

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward