10 речей в домі, які не можна мити водою

event 15:33 Вівторок 09 Липня 2024 Дім-Сад

Найшвидший спосіб прибирання – пройтися вологою ганчіркою по меблям, освіжити підлогу. Можна навіть без додавання спеціального засобу, адже вода і так змиє весь бруд. І це правда, але далеко не всі речі в домі нею можна протирати. Інакше є ризик того, що ці вироби зіпсуються остаточно та безповоротно, пише Pixelinform.

І в цьому випадку краще витратити гроші на придбання спеціального засобу для миття, ніж повторну купівлю речі, яку після прибирання вже не відновити. У статті розповімо, які саме вироби не варто протирати вологою ганчіркою.

Вироби з оксамиту

Ніколи не використовуйте воду для чищення оксамиту або інших ворсистих тканин, таких як замша або велюр. Після висихання ці речі можуть не повернутися до свого первісного вигляду. В результаті на меблях з оксамитовою оббивкою назавжди залишиться нехарактерний слід від чищення.

Паркет та ламінат

Незважаючи на те, що паркетна та ламінована підлога має водостійке покриття, воно з часом зношується, і очищення їх водою може призвести до пошкодження. Якщо рідина потрапить у деревину, та може розбухнути або зовсім почорніти.

Правильний спосіб очищення дерев’яної або ламінованої підлоги – це плоска швабра з мікрофібри з попередньо розпиленим розчином, що чистить, з пульверизатора. Більшість виробників покриттів для підлоги дають конкретні рекомендації щодо того, який продукт вони рекомендують використовувати для прибирання.

Музичні інструменти

Музичні інструменти з дерева не можна протирати вологою ганчіркою. Навіть якщо вони вкриті лаком. Рідина все одно може її пошкодити: призвести до знебарвлення, набухання, тріщин та сколів. Отже, в процесі прибирання рідину слід замінити спеціальними засобами для чищення, призначеними для музичних інструментів.

Читайте також: Такої помилки припускається багато хто: як не можна поливати город у спеку 

Срібло

Якщо ви спробуєте очистити потьмяніле срібло водою, це лише посилить неприємний ефект. Найкраще, що можна зробити – це використовувати поліроль для срібла.

Шовк

Прання шовкових тканин, будь то штори або сорочка, може призвести до появи рідких плям і необоротного знебарвлення. Краще надайте це професіоналам, наприклад, якісній хімчистці. Шовк також є одним з матеріалів, які ніколи не слід поміщати в сушарку.

Вироби зі шкіри

Якщо ви спробуєте очистити меблі зі шкіряним покриттям, сумки або предмети одягу з цього матеріалу водою, на них залишаться нехарактерні смуги, а сама шкіра зовсім згодом потріскається. Слід уникати контакту з водою та використовувати спеціальні засоби, призначені для чищення подібних виробів, які не викликають таких проблем.

Читайте також: Для трьох знаків Зодіаку друга половина року буде доленосною

А що ще?

  • Вироби із латуні. Вони мають захисне покриття, яке псується від впливу води.
  • Електричні прилади. Якщо рідина потрапить у тонкі шви виробу, це може призвести до його поломки. Так що улюблений телевізор, планшет та інші пристрої краще протирати спеціальними серветками для побутових приладів.
  • Світильники та розетки. Навіть крапля води, що потрапила всередину, може призвести до замикання, а потім пожежі. Тому краще не ризикувати та не протирати їх рідкими засобами, а також вимикати з мережі перед початком прибирання.
  • Мармур, штукатурка та цегла. Вироби з цих матеріалів знебарвлюються від дії води, а також втрачають структуру та хімічний склад. Їх краще протирати сухою ганчіркою або просто пилососити.
Останні новини
20.08.2024, Вівторок
19.08.2024, Понеділок
18.08.2024, Неділя
17.08.2024, Субота
16.08.2024, П’ятниця
15.08.2024, Четвер
14.08.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward