Рецепт хрумкого і ароматного Еклера (смачний десерт за 15 хвилин)

event 11:47 Середа 02 Лютого 2022 БЛОГ
Рецепт хрумкого і ароматного Еклера

Еклер це смачне заварне тістечко з кремовою начинкою. Класичним (французьким та англійським) еклером вважається тістечко видовженої форми і обов’язково із заварним кремом усередині, тобто заварне тістечко. Як еклери, так і заварні тістечка, можуть бути вкриті або шоколадом, або цукровою глазур’ю, присипані горіхами, шоколадною стружкою (останнім часом також копрою).

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Будучи міжнародно поширеним, втім, еклер у деяких країнах змінив своє первинне значення.

Так, те, що б у Західній Європі назвали еклером, в Україні часто назвивають просто заварним тістечком (яке до речі, в Україні може бути не тільки з заварним кремом), а під еклером розуміють круглі у формі тістечка з заварним кремом.

А, наприклад, у Німеччині мають свої власні назви для класичних еклерів — «любовна кісточка» (нім. Liebesknochen), «кавова паличка» (нім. Kaffeestange) або навіть «заяча лапка» (нім. Hasenpfote). У США взагалі еклерами подеколи іменують «довгих джонів» (англ. long john) — видовжені пончики.

Інгредієнти для еклера:

✅ Борошно – 1 склянка (150 г)

✅ Вода – 1 склянка (250 г)

✅ Масло вершкове – 100 г

✅ Яйця – 4-5 шт. (залежно від розміру)

✅ Сіль – 1 щіпка

Процес приготування еклера:

Налити в каструлю води, додати туди олію та сіль. Нагріти до кипіння, перемішати, розтопити олію. Потім всипати борошно, ретельно розмішуючи, щоб не утворилися грудки. Прогрівати протягом 3 хвилин та зняти з вогню. Після цього заварне тісто трохи остудити приблизно до температури 70 градусів.

Читайте також: Класична лазанья: традиційний рецепт смачної страви

По одному додавати яйця, щоразу добре вимішуючи тісто до однорідності. Готове заварне тісто має бути в міру густим та тягучим. Розігріти духовку.

Тісто помістити в кондитерський мішок з насадкою (або конусоподібний пакет, згорнутий з щільного паперу, з отвором на кінці).

Викласти тісто на лист у вигляді невеликих тістечок подовженої форми. Випікати еклери в розігрітій до 180-200 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин. Духовку при випіканні не відкривати.

Заварне тістечко має бути сухим, легким, золотистого кольору з порожньою серединкою.

Наповнити еклери можна кремом (заварним, масляним тощо) або збитими вершками з цукром або фруктовим джемом. Зверху тістечка можна полити шоколадною глазур’ю, покрити цукровою помадкою або просто посипати цукровою пудрою.

Джерело – інстаграм gotovim_bluda

Стати автором!
Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам:
 [email protected]

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward