Напої, які небезпечно вживати у спеку: список

event 15:37 Середа 15 Червня 2022 БЛОГ
газовані напої

Не всі напої однаково корисні в літню спеку. Про це пише itvmg.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Кава

Хоч каву люблять в усьому світі, варто пам’ятати, що в літній період, особливо коли спекотно, краще відмовитися від цього напою. Вся річ у тому, що він не насичує організм рідиною, а, навпаки, може виводити її з клітин. А разом з рідиною з організму виводяться також і корисні елементи. Якщо ж ви зовсім не можете відмовитися від улюбленого напою, краще одразу після чашки кави випити склянку води.

Солодкі напої

Напої з великою кількістю цукру в своєму складі можуть стати справжнім ворогом в період, коли стовпчики термометрів показують літню спеку. Хоч солодка газована вода і здатна на деякий час втамувати спрагу, проте вона змушує людину пити все більше і більше. А через те, що в крові підвищується рівень цукру, метаболічні процеси в організмі можуть порушитися.

Читайте також: Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку є однолюбами

Алкоголь

Спека і алкоголь – несумісні речі. Як показали дослідження, найнебезпечнішими для людського організму є міцні алкогольні напої, які поєднуються з енергетиками. Багатьом людям в літню спеку хочеться випити келих прохолодного пива чи бокал вина. Але будь-який, навіть неміцний, алкоголь виводить з організму воду. А ще більшість із них мають високий глікемічний індекс. Тобто після їхнього вживання у крові підвищується рівень цукру. Це та спека можуть призводити до підвищення навантаження на серцево-судинну систему та навіть стати причиною інфаркту чи інсульту.

Що ж тоді краще пити в спеку

  • Досі не вигадали нічого кращого, ніж вода – вона втамовує спрагу найкраще (можете пити мінеральну чи просто очищену).
  • Теплий зелений чай – це може звучати дивно, але саме він добре втамовує спрагу, а також не виводить з організму солі та корисні речовини.
  • Охолоджені кисломолочні продукти – але краще брати натуральні, без додавання цукру.
Теги: напої
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward