Легкий рецепт Панкейків (американські млинці)

event 13:14 Четвер 05 Серпня 2021 БЛОГ
Легкий рецепт Панкейків (американські млинці)

Панкейки це дуже смачний і простий у приготуванні борошняний млинець, який можна приготувати просто на сковорідці. Традиційно тісто готується на молоці. Також до млинців додають крохмаль і вершкове масло. З приводу походження такої страви досі точаться багато суперечок. Найпоширенішою є думка, що рецепт панкейків до Північної Америки привезли емігранти, для яких це була буденна страва на батьківщині. Найімовірніше, це були емігранти з території сучасної Шотландії, де схожі млинці є традиційною національною стравою.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Панкейки – страва звична для кожного жителя Північної Америки. Громадяни Сполучених штатів Америки і Канади часто готують їх саме на сніданок. Також панкейки набрали популярність в інших країнах, часто навіть як вуличний фастфуд.

Читайте також: Математик знайшов піфагорові трійки на вавилонській таблиці

Панкейки дуже прості в приготуванні, тому на сніданок, коли немає багато вільного часу, це ідеальний варіант для більшості сімей. Окрім цього, вони стали дуже популярними і як десерт. Додавання до них ягід і різноманітних топінгів стало популярною звичною для багатьох професійних і домашніх кулінарів.

Часто для їх приготування використовують спеціальну сковорідку, в якій панкейки готують надзвичайно швидко і їх не потрібно перевертати.

Але не засмучуйтеся, якщо такої сковорідки у вас немає. Згодиться і звичайна сковорода, в якій панкейк потрібно буде перевернути лопаткою на зворотний бік. Тому ступінь приготування млинця визначають за бульбашками, при появі яких його перевертають і обсмажують ще й з іншого боку близько 60-80 секунд.

Найкраще смакують достатньо грубі панкейки, товщиною близько сантиметра. На тарілці їх викладають один на одного і для звичайної порції на одну людину використовують щонайменше три таких млинці. Ідеально, якщо до них додати ще шоколаду, ягід, фруктів або горіхів.

Рецепт ідеальних панкейків

Інгредієнти для  чотирьох порцій:

  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 200 мл
  • борошно пшеничне – 10 ст. ложок
  • розпушувач – 1 ч. ложка
  • цукор – 2 ст. ложки
  • цукор ванільний – за смаком

Процес приготування панкейків

Візьміть 2 яйця і розбийте їх у 200 мл молока. Після цього додайте 2 ст. л цукру і ваніль. Збийте місткість тарілки до однорідної маси. Слідом додайте 10 ст. л муки і розпушувач. Отримане дуже ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Тісто повинно бути не надмірно густим. 

Читайте також: Температура опуститься до +20: синоптики прогнозують в Україні суттєве похолання

Розігрійте свою сковорідку, бажано таку, яка матиме антипригарне покриття. На сковороду вилийте один черпак тіста, попередньо виставивши середній вогонь. Зверху сковорідку накрийте кришкою.

Перевертайте панкейк лише тоді, коли його верхня поверхня вкриється бульбашками, але залишатиметься мокрою. Після перевертання смажте їх до рум’яної скоринки з обох боків.

Готові панкейки складайте один на одного, так вони довше залишатимуться теплими. Зверху на млинці додайте шоколад, горіхи і ягоди. Після чого насолоджуйтеся своїм творінням.

Автор:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward