Імбир та м’ята допоможуть позбутись нудоти під час магнітної бурі

event 09:23 Субота 06 Серпня 2022 БЛОГ
nudota

Цей місяць буде складним для метеозалежних людей, тому що магнітних бур буде справді багато. Одним із найнеприємніших симптомів є нудота. Ми знайшли для вас 12 простих порад, як від неї позбутися.

  1. Не лягайте

Коли ви лежите, шлунковий сік може піднятися по стравоходу, посилюючи відчуття нудоти і дискомфорту. З-за цього не радять лягати відразу після їжі, особливо якщо ви страждаєте кислотним рефлюксом. Також намагайтеся не стискати м’язи живота, щоб не здавлювати шлунок. Якщо вас нудить, сядьте і рухайтеся якомога менше.

  1. Відкрийте вікно або сядьте перед вентилятором

Так ви позбудетеся неприємних запахів і відволічетеся. Свіже повітря полегшує нудоту. Саме тому ті, кого закачує у транспорті, намагаються висунутися з вікна.

  1. Зробіть холодний компрес

При нудоті може піднятися температура. На декілька хвилин покладіть на шию ззаду холодний компрес. Це допоможе знизити температуру і заспокоїти нудоту.

  1. Глибоко дихайте

Це особливо корисно, якщо нудота викликана стресом або тривогою. Зробіть глибокий вдих через ніс, затримайте дихання на три секунди і повільно видихніть. Повторіть кілька разів.

  1. Відволічіться

Чим більше ви думаєте про нудоту, тим гірше себе відчуваєте. Спробуйте відволіктися на книгу або фільм. Якщо ви на роботі, зробіть кілька глибоких вдихів, а потім займіться справою, яку давно відкладали, наприклад написанням звіту.

  1. Пийте більше рідини

Нудота може бути симптомом зневоднення, але якщо випити багато рідини за один раз, неприємні відчуття тільки посиляться. Пийте маленькими ковтками протягом усього дня. Якщо просту воду пити не хочеться, пийте воду з шматочками фруктів або чай без кофеїну.

  1. Випийте ромашковий чай

Ромашка — відомий народний засіб від нудоти. Крім того, вона заспокоює і допомагає заснути. Залийте столову ложку квіток ромашки склянкою окропу, дайте настоятися п’ять хвилин і пийте.

  1. Понюхайте лимон

У лимонах міститься корисна для травлення лимонна кислота. Якщо нудота викликана запором, тепла вода з лимонним соком допоможе стимулювати кишківник. Тільки не перестарайтеся — зайва кількість лимонної кислоти може посилити нудоту.

Навіть запах лимонів допомагає позбутися від нудоти. Понюхайте ефірну олію або просто свіжо розрізаний лимон.

  1. З’їжте шматочок імбиру

Імбир володіє протиблювотними властивостями. При нудоті з’їжте невеликий шматочок свіжого або зацукрованого імбиру або випийте з ним чай.

  1. Заваріть м’яту

Прийміть м’ятні капсули або випийте м’ятний чай. Запах ефірної олії або свіжого листя м’яти теж допомагає полегшити нудоту.

  1. Не пийте газовані напої

Гази в таких напоях можуть викликати здуття живота і кислу відрижку. А велика кількість цукру в них тільки посилить нудоту. Якщо крім газованого напою нічого немає, почекайте, поки з нього вийдуть гази, і тільки потім пийте.

  1. Не їжте важку їжу

Зазвичай для відновлення після нудоти радять їсти банани, рис, яблучне пюре. Також можна з’їсти трохи макаронів без соусу, картопляного пюре, варених яєць. Відмовтеся від смаженого, молочного, м’яса і продуктів, багатих клітковиною, поки нудота не пройде.

Читайте також: Як досвідчені городники використовують зубну пасту.

Якщо нудоту супроводжують інші симптоми, зверніться до лікаря. Наприклад, нудота і біль у грудях можуть бути ознакою інфаркту. А нудота і сильний головний біль або запаморочення можуть свідчити про проблеми з нервовою системою.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward