Як доглядати за автомобільним акумулятором взимку: поради експертів

event 14:26 Середа 19 Січня 2022 БЛОГ
догляд за акамулятором

У холодну та вологу пору року автомобільні акумулятори отримують додаткове навантаження. За низьких температур швидкість хімічної реакції зменшується, що може призвести до зниження продуктивності, особливо в старих батареях.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Як правильно “прикурити” автомобіль?

Якщо батарея розрядилася, найпростіше запустити двигун від зовнішнього джерела та поїхати до найближчої майстерні визначити причину виходу АКБ з ладу. Зверніть увагу на важливі моменти:

  • “Прикурюватися” від іншого акумулятора можна лише за умови, коли номінальна напруга обох акумуляторів однакова.
  • Перш за все, допоміжний транспортний засіб і ваш автомобіль не мають торкатися один одного, інакше є небезпека короткого замикання.
  • Двигун і всі джерела споживання енергії повинні бути вимкнені в обох автомобілях.
  • Спочатку затискач червоного кабелю прикріплюється до позитивної клеми допоміжного автомобіля. Інший кінець червоного кабелю – до позитивної клеми автомобіля, що не може завестися.
  • Потім, чорний затискач прикріплюється до негативної клеми допоміжного транспортного засобу, а інший кінець чорного кабелю – до не забарвленого металевого контакту подалі від батареї автомобіля з розрядженою АКБ, наприклад, до блоку двигуна.
  • Спочатку запустіть двигун допоміжного автомобіля, а потім того, що заглохнув. Знімати затискачі потрібно у зворотному порядку.

Читайте також: “Щоб уникнути штрафів”: бізнесменам Рівненщини пояснять, як правильно заповнювати електронні накладні

Як правильно зарядити акумулятор?

Заряджайте акумулятор до та після тривалого періоду простою або в майстерні з професійним зарядним пристроєм, або вдома, використовуючи зарядний пристрій для домашнього використання.

  • Щоб під’єднати зарядний пристрій до акумулятора, приєднайте його кабелі безпосередньо до клем АКБ.
  • Після цього можна під’єднати зарядний пристрій до електромережі.
  • Після завершення заряджання спочатку від’єднайте зарядний пристрій від мережі перед тим, як від’єднати кабелі від АКБ.

Зима – це також період збільшення енергоспоживання. Фактично обігрів заднього скла та сидінь, система освітлення та вентилятор часто працюють одночасно, максимально витрачаючи енергію.

Джерело

Теги:
Останні новини
17.05.2024, П’ятниця
16.05.2024, Четвер
15.05.2024, Середа
14.05.2024, Вівторок
13.05.2024, Понеділок
12.05.2024, Неділя
11.05.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward