Чим розрізняються прилипачі для рослин: види та застосування

event 11:36 П’ятниця 02 Липня 2021 БЛОГ

Прилипачі — спеціалізовані препарати, які призначені для поліпшення закріплення на листках та інших поверхнях рослин рідких добрив та інших засобів, що використовуються для обробки сільськогосподарських культур. Використання таких препаратів запобігає стіканню засобів обприскування (що особливо важливо під час дощів), істотно підвищує їх поглинання, поліпшує зростання та захист вирощуваних культур від негативних факторів.

Одними з найбільш безпечних та поширених вважаються біоприлипачі, які випускаються компанією «БТУ-ЦЕНТР». Це іменитий український виробник, який пропонує широкий асортимент біологічно активних препаратів для поліпшення розвитку сільгосп культур. На сайті https://btu-center.com/promisloviy-sektor/roslinnitstvo/b-opriliplyuvach/ можна вивчити асортимент прилипачів, оформити замовлення на оптове замовлення та доставку біопрепаратів по Україні.

Різновиди прилипачів для рослин

Прилипачі часто називають поверхнево-активними речовинами (ПАР). Дані препарати можуть виготовлятися на основі синтетичних речовин або біологічно активних мікробних полісахаридів. Біоприлипачі є більш безпечними препаратами, при цьому ефективність їх дії нічим не поступається синтетичним речовинам. Загалом в промислових масштабах виробляють ПАР наступних видів:

  • аміноактивні;
  • катіоноактивні;
  • неіонізуючі.

Особливою популярністю користуються неіонізуючі прилипачі, які вважаються найбільш безпечними. Тому якщо ви хочете точно виростити екологічно чистий урожай, рекомендується віддати перевагу таким біологічним прилипачам. Головним компонентом даних препаратів виступають біологічно нешкідливі клейкі речовини, які не несуть небезпеку для вирощуваних культур, людей та навколишнього середовища.

Призначення та особливості застосування біопрепаратів

Використання біоприлипачів є вкрай важливим та корисним моментом, а все завдяки наступним ефектам:

  • закріплення біологічно активних добрив та препаратів на посадковому матеріалі сільськогосподарських культур, забезпечення їх утримування на обробленій поверхні;
  • утворення еластичної плівки, яка сприяє збереженню вологи без порушення природної оболонки насіння, що забезпечує вільний фотосинтез та дихання рослин;
  • підвищення ефективності дії ґрунтових гербіцидів навіть при несприятливих умовах навколишнього середовища;
  • стабілізація дії гербіцидів, фунгіцидів, інсектицидів та інших препаратів;
  • захист вирощуваних культур від посухи та опіків від сонячних променів в активну фазу росту;
  • поліпшення засвоєння макро- та мікроелементів при позакореневому живленні.

Біоприлипачі можуть використовуватися в різних цілях: для одночасного нанесення з ґрунтовими гербіцидами та фунгіцидами, передпосівної обробки насіння або розсади. Препарати застосовують для обприскування рослин в період вегетації, що підвищує їх захист та покращує живлення, а також для замочування кореневища саджанців.

Теги: реклама
Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward