Чудові ідеї розпису крашанок на Великдень

event 14:57 Вівторок 05 Квітня 2022 БЛОГ
писанки

Щоб хоч якось відволіктися, пропонуємо прості ідеї, як приготувати крашанки з дитиною на Пасху. Про це пише nashamama.

Перевірені та актуальні новини з фронту БАЙРАКТАР NEWS.

З природними мотивами

У вас будуть стильні крашанки, якщо на яйці буде чітко видно обриси листочка. Для цього прикладаємо листочок петрушки, кропу чи руколи до шкарлупи та закріплюємо капроновою шкарпеткою або шматком марлі.

Кінці зв’язуємо. Занурюємо в розчин харчового барвника, залишаємо на ніч. Потім виймаємо яйце, прибираємо листок і отримуємо його силует на шкаралупі. Якщо цей варіант впізнаваний, то його різновиди малознайомі. Адже листок можна замінити дрібними квіточками чи пір’ям.

А ще — вирізати з картону силуети тварин, улюблених речей: і не обов’язково бути митцем — необхідне зображення можна вирізати із журналу.

У фользі

Робимо густі розчини харчових барвників (замість склянки води на пакетик беруть 1–2 чайні ложки води). На фольгу наносимо кілька широких смуг різного кольору (одна під одною). Загортаємо в неї яйце. Залишаємо на кілька годин.

Читайте також: Нарешті прийде справжня весна: синоптики розповіли, коли очікувати потепління

Матимемо крашанку з незвичним орнаментом. Є спосіб ще простіший: загортаємо варені яйця в яскраву кольорову фольгу і так подаємо на святковий стіл. Якщо є час та бажання, можна зробити паперові квіти, бантики зі стрічок, вуха та очі кролика з паперу та все, що заманеться, і приклеїти клейовим пістолетом до фольги.

Вітальні

Напишіть “Великдень” — по одній літері на кожному з 10 яєць. Кожна крашанка має бути однотонною, але всі можуть бути різного кольору, а літери напишіть маркером. Виставте яйця на столі підряд, щоб читалося слово. Також можна зробити трафарети літер та пофарбувати, так само як у способі №1.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward