“Змушували спати на бетоні”: військовий розповів про жахливі умови російського полону

event 16:48 П’ятниця 13 Січня 2023 Суспільство

Військовий Павло Піковець, який захищав Маріуполь та опинився у полоні в Оленівці, розповів у яких умовах там утримують українських солдатів. Його історію опублікували в Державній прикордонній службі України.

Під час боїв за Маріуполь Павло отримав поранення в руку коли він з побратимами проривався до заводу “Азовсталь”, тому після Оленівки його перевели до лікарні в Донецьку.

За його словами умови проживання полонених – жахливі.

“Спали на бетонній підлозі. Потім дали декілька матраців, ми їх покидали впоперек, щоб могли відпочити якомога більше побратимів”.

У приміщенні була тотальна антисанітарія та дуже маленькі порції їжі. Росіяни застосовували методи психологічного тиску, наприклад – будили серед ночі. 

Після перевезення Павла до лікарні, психологічний тиск не припинився.

“Щодня вони розповідали нам, що нібито Київ уже захоплений, а захід країни відійшов Польщі. Казали, що Україна від нас відмовилася. Неодноразово саджали в автобуси, вдавали ніби нас везуть на обмін. Привезені журналісти брали у нас коментарі. Автобус виїжджав з території лікарні, проїжджав 100 метрів, а потім розвертався і нас повертали до лікарні”.

Читайте також: В Авдіївці померла 6-річна дівчинка від серцевого нападу. Її не евакуювали з-під обстрілів

Справжній обмін відбувся 29 червня у Запоріжжі. Усіх полонених доставили до лікарні, а потім перевели до Києва у прикордонний шпиталь.

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward