Зеленський прокоментував введення локдауну

event 09:32 П’ятниця 08 Січня 2021 ПОДІЇ

Президент Володимир Зеленський прокоментував введення локдауну.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє Офіс президента.

Коментар: Цей карантин пом’якшений і не такий жорсткий, як весняний локдаун. Він також більш лояльний у порівнянні з тими заходами, що впроваджуються в інших країнах. Однак ми збиваємо одразу хвилю зростання кількості хворих після новорічних свят і паралельно прискорюємо отримання якісної зареєстрованої вакцини, схваленої ВООЗ“, – вважає Зеленський.

В Офісі президента зазначили, що під час локдауну працюватиме інфраструктура, яка має критичне значення, магазини, що продають продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію.

Розважальна інфраструктура та святкові ярмарки будуть закриті, а кафе та ресторани працюватимуть на винос. МАФи й кіоски, які розташовані на відстані та не створюватимуть скупчення людей, теж зможуть надавати свої послуги.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що світовий досвід показує: у країнах, де не діяв жорсткий карантин під час різдвяних і новорічних канікул, відбувається зростання кількості хворих упродовж 14 днів, оскільки на свята населення активно переміщується. Він також додав, що епідеміологи констатують скорочення інкубаційного періоду коронавірусу в Україні до семи-восьми днів і “молодшання” хвороби.

Степанов також нагадав про сезонне зростання кількості хворих на грип узимку.

Коментар:Впроваджуючи відзавтра більш жорсткий карантин, ми уникнемо великого зростання хворих як на коронавірус, так і на звичайний сезонний грип. Таким чином зменшимо й навантаження на лікарні, адже одні й ті самі заклади лікують хворих на кожну з цих недуг“, – сказав голова МОЗ.

Джерело: сайт Рубрика

Читайте також: Якою має бути тривалість уроків під час онлайн-навчання: вимоги МОЗ

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward