НОВИНИ

В Україну йде потужний антициклон: прогноз погоди на тиждень

Погодні умови в Україні наступного тижня визначатимуться впливом антициклонів. 

У першій половині тижня виступ східноєвропейського антициклону забезпечить аномально теплу, подекуди спекотну погоду. У другій половині тижня на країну впливатиме гребінь скандинавського антициклону з північного заходу, що призведе до зниження температури повітря на 3-6 градусів, проте опадів, як і раніше, не очікується.

Про це у своєму прогнозі для Метеопрогу повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

Синоптики зазначають, що лише місцями на півдні країни та у західній частині на початку тижня можливі невеликі дощі, часом з грозами. На Слобожанщині та місцями у центральних регіонах збережеться сильна посуха, а також надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки.

Читайте також: 26 найкращих порід собак для квартир та невеликих приміщень

Прогноз погоди на тиждень

У понеділок, 16 вересня, на більшості території країни без опадів. Лише на крайньому заході, а також на Одещині та в Криму очікуються дощі, місцями з грозами. Вітер східний, 7-12 м/с, у південних, центральних та східних областях удень пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13…+18 градусів, на півдні до +21 градуса; вдень +24…+29 градусів, на Прикарпатті та Закарпатті +16…+21 градус.

У вівторок, 17 вересня, в Україні без опадів. Лише вдень місцями у Криму, Одеській області та Приазов’ї можливі невеликі дощі. Вітер східний, 7-12 м/с, у східних та південних областях удень окремі пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі +13…+18, на півдні до +21 градуса; вдень +24…+29 градусів, у Карпатах та на Закарпатті +18…+23 градуси.

У середу, 18 вересня, у південних, вдень також місцями у центральних та західних регіонах пройдуть невеликі короткочасні дощі, можливі грози. На решті території країни без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с, на півдні пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 градусів, у центральних та південних областях до +21 градуса; вдень +23…+28 градусів, на південному заході +18…+23 градуси.

У четвер, 19 вересня, на всій території України очікується сонячна та суха погода, без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, на півдні країни пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі +11…+16 градусів, на сході та в Карпатах +7…+12 градусів, на узбережжі морів до +20 градусів; вдень +23…+28 градусів.

Читайте також: Як покращити склад ґрунту в городі: обов’язкові підживлення у вересні

У п’ятницю, 20 вересня, утримається малохмарна та суха погода по всій території України. Вітер північний/південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 градусів, узбережжя морів до +16…+18 градусів; вдень +23…+28 градусів.

У суботу, 21 вересня, під впливом антициклону у всій Україні очікується сонячна погода, без опадів. Вітер північний/південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 градусів, узбережжя морів до +16…+18 градусів; вдень +23…+28 градусів.

У неділю, 22 вересня, утримається малохмарна та суха погода по всій території України. Вітер північний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 градусів, узбережжя морів до +16…+18 градусів; вдень +23…+28 градусів.

 

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

“Тривожні кнопки” з`являться в усіх школах Рівненщини

В усіх школах Рівненщини буде встановлена кнопка тривожного виклику. Про це розповів перший заступник голови…

2 години ago

Румунія просить Україну збивати російські дрони, що летять на її територію

Румунія звернулася до України із проханням збивати російські безпілотники, що летять на її територію. Це…

2 години ago

Німеччина передасть новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійшло

Уряд Німеччини у четвер, 19 вересня, оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги, який,…

2 години ago

Коли обрізати смородину перед зимою і як це робити: поради садівникам

Дачники восени стають ледачими і все менше уваги приділяють городу і саду. Дуже часто оминають…

3 години ago

Європарламент ухвалив резолюцію про дозвіл Україні на використання далекобійної зброї

Європейський парламент закликав країни-члени ЄС зняти обмеження, які заважають Україні використовувати західну зброю проти законних…

3 години ago

Нацбанк прокоментував інформацію про долар по 45 у наступному році

Курс долара до гривні, який уряд закладає в державний бюджет на наступний рік є виключно…

3 години ago