В Україні розробили перший електроавтомобіль (фото)

event 11:09 П’ятниця 01 Травня 2020 ПОДІЇ

Презентація електромобіля має відбутися влітку 2020 року.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Криворізька компанія Murmuration Technology розробила перший український електромобіль.

Її керівник Віталій Бризгалов на своїй сторінці у Facebook розсекретив фото цього транспортного засобу та розповів головні подробиці.

Міський комерційний електромобіль CoolOn! Довжина 5000, ширина 1700, висота 2100. Вантажний відсік, не остаточний, може бути як відкритим кузовом, чи обладнано спеціальним обладнанням для прибирання вулиць, маніпулятором, вишкою для ремонту. Машина має безпечний Літієвий акумулятор LiFePO4 . 40кВтг ємності вистачить на 200км ходу. Але акумулятор може бути збільшено, чи зменшено за рахунок модульної конструкції“, – зазначив він.

Розробник також розповів, що в рух машину приводить електродвигун, який вони самі розробили та виготовили.

Передній, або повний привід, від 30 до 80 кВт. двигун, має доволі суттєві відмінності від тих які використовуються в інших електричних автівках. Наш мотор, це модернізований Вентильний Реактивний Мотор. Модернізація, повністю, позбавила мотор відомих недоліків: пульсації моменту, та складний інвертор. Наразі це мабуть найнадійніший тип мотору. Він не містить магнітів, не містить “білячої” клітки і має , повністю пасивний ротор. Що дає суттєві переваги в надійності і в русі. А вдвічі менше міді, суттєво знижує вартість мотору“, – зазначив Віталій Бризгалов.

Він додав, що суттєвих переваг електрокару надає абсолютно вільний холостий хід, і прекрасний накат. 

Динамічно керована рекуперація з контрольованою інтенсивністтю гальмування (майже до відмови від механічних гальм). Електричне гальмування навіть на нульовій швидкості. І звичайно , використання, максимальної кількості українських комплектуючих, і комплектуючих власного виробництва“, – підсумував Віталій Бризгалов.

Зазначається, що презентація має відбутися влітку 2020 року. CoolOn зосередиться на корпоративних клієнтах – логістичних компаніях і службах доставки. 

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Стало відомо, коли востаннє Путін зустрічався з інфікованим Мішустіним

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward