Українців з квітня переведуть на нові тарифи на газ: скільки заплатимо

event 12:12 Четвер 25 Березня 2021 ПОДІЇ

В Україні з 1 квітня перестануть контролювати тариф на газ, а вже з 1 травня всіх українців переведуть на нові тарифи – річні. В підсумку платити за блакитне паливо доведеться протягом року рівними порціями.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:Річний тариф дозволяє продавати блакитне паливо за усередненою фіксованою ціною 12 місяців, і це дає можливість знизити зимові коливання. Ціни на рік діяли та минулого року, але пропонували їх не всі постачальники, й українці, не розібравшись, рідко переходили на нові умови“, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вся проблема полягає в тому, що річний тариф в Україні введуть у травні, хоча вигідно це робити влітку. Влітку вартість газу може бути в кілька разів нижчою, ніж в опалювальний сезон.

Експерт Української енергетичної асоціації Валентин Землянський вважає, що вартість кубометра буде на рівні близько 8 гривень за куб.

Коментар:На тлі досить високих цін, із високою часткою ймовірності можна прогнозувати, що ціна річного контракту на газ, на який українці повинні перейти з 1 травня, як і ціна квітня, буде на рівні 8 і більше гривень за кубометр“, – повідомляє Землянський.

З такою думкою погоджується координаторка житлових програм “Опори” Тетяна Бойко, таке рішення може нашкодити українцям. Зазвичай дешевий газ з’являється на ринку вже ближче до літа. Якщо дати можливість постачальникам опублікувати річну пропозицію не у квітні, а після “низького” сезону, то ціна може бути значно нижчою.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: В Україні значно подорожчав долар: свіжий курс валют

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward