Україна закликала Радбез ООН провести консультації щодо Будапештського меморандуму

event 19:06 Понеділок 21 Лютого 2022 ПОЛІТИКА

Міністерство закордонних справ України звернулося з запитом до Ради безпеки ООН щодо проведення консультацій навколо виконання положень Будапештського меморандуму.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це у своєму телеграм-каналі розповів народний депутат Дмитро Соломчук.

Сьогодні, 21 лютого, на своїй сторінці у Twitter очільник МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Президент України Володимир Зеленський доручив направити офіційний запит до держав-членів РБ ООН з вимогою негайно провести консультації щодо Будапештського меморандуму.  

Коментар: На доручення Президента Володимира Зеленського направив офіційний запит на основі ст. 6 Будапештського меморандуму до держав-членів РБ ООН з вимогою негайно провести консультації щодо невідкладних дій зі зниження напруги та практичних кроків гарантування безпеки України“, — написав Кулеба.

Напередодні Кулеба повідомив, що МЗС звернеться до всіх країн-підписантів Будапештського меморандуму щодо проведення консультацій з приводу загрози вторгнення Росії на українську територію. А відмова Росії від участі в цих консультаціях не повинна їм завадити.

Що таке Будапештський меморандум?

Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештський меморандум) — міжнародна угода, укладена 5 грудня 1994 року між Україною, Росією, Великою Британією та США про гарантії Україні у зв’язку з набуттям нею неядерного статусу. Того ж дня Україна приєдналась до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Читайте також: Бойовики поранили 4 українських захисників на Донбасі

Стати автором!
Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward