У Верховній раді спалахнув сексистський скандал

event 10:03 Середа 03 Лютого 2021 ПОЛІТИКА

У Верховній Раді спалахнув скандал через висловлювання нардепа від партії “За майбутнє” Сергія Рудика. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Політик у своєму виступі згадав нардепку Мар’яну Безуглу, натякаючи, що 32-річна жінка з медицини не повинна закликати реформувати СБУ. На це відреагували інші депутати.

Нардепка від Голосу Інна Совсун виступила у парламенті з цього приводу. Політикиня наголосила, що жінки, незалежно від віку, можуть мати значно більші досягнення, ніж окремі чоловіки.

Коментар:Його подив викликає, що говорити може жінка, особливо, якщо їй 32 роки… Жінки можуть досягати успіху у будь-якому віці і головне, що вони мають право говорити на рівних з чоловіками. Завжди. Якщо їм відмовляють у праві висловитись, якщо їм дорікають їхньою статтю, то це має дуже чітку назву – сексизм“, – додала Совсун.

Нардепка зауважила, що до сексизму вдаються тоді, коли не вистачає сили аргументів, компетентності та професіоналізму. За її словами, на такі випадки потрібно реагувати, адже вони досі залишаються поширеними.

Крім того, депутатка навела кілька прикладів реального сексизму:

  • Ви балотуєтесь, а чоловік дозволив?
  • Нащо воно тобі треба? Це ж не жіноча справа.
  • Я приємно здивований, не очікував такого від жінки.

Коментар:Мене дивує, чого дівчина, якій 32 роки, яка пропрацювала в системі охорони здоров’я, і ні дня, сподіваюсь, не працювала в цій структурі, закликає проголосувати за один із дуже важливих документів, враховуючи, що ми країна, яка воює“, – наголосив напередодні Рудик, що викликало таку бурхливу реакцію нардепок.

Отож Совсун закликала Рудика або партію “За майбутнє” вибачитися. Також вона наголосила, що парламент мав би прийняти закон про протидію сексизму.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Скільки насправді українців перехворіло на COVID та кому він взагалі не страшний

Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward