У Раді готують законопроєкт, який торкнеться діяльності тарологів та астрологів

event 16:45 П’ятниця 24 Листопадаа 2023 Суспільство

Депутат від партії “Слуга народу” Сергій Гривко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає введення поняття езотеричної освіти та створення спеціального реєстру в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. На думку ініціатора, Україна повинна на законодавчому рівні регулювати діяльність езотериків, а також отримувати з них податки.

Про це йдеться в документі, опублікованому на офіційному сайті ВРУ.

Сергій Гривко вважає, що не можна ігнорувати факту популярності езотеричних послуг. Мало того, що багато людей поширюють свою діяльність через соціальні мережі, вони подекуди продають інфопродукти, розповсюджуючи знання серед мас. Тому існує необхідність легалізації сфери.

“Цей ринок жодним чином не врегульований, а відтак доброчесні езотерики не захищені у своїй діяльності. Це відкриває поле для діяльності шахраїв. Люди, які звертаються за такими послугами, можуть бути ошукані”, – уточнив автор у пояснювальній записці.

Читайте також: На Тернопільщині п’яний водій в’їхав у поліцейське авто, доки копи затримували іншого п’яного водія

Він запропонував ввести поняття езотеричної освіти та створити спеціальний реєстр в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Кожна особа, включена в нього, матиме змогу здійснювати освітню діяльність, видавати дипломи і навіть відкривати навчальні заклади. 

Водночас взяття на облік означає, що езотерики-коучі платитимуть податки в державний бюджет. 

Напрямки діяльності, які охоплює законопроєкт, включають тарологію, екстрасенсорику, астрологію, нумерологію, рунологію, цілительство, знахарство, навіть йогу та подібні духовні практики.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward