У німецьких лабораторіях тестують українські ліки від COVID-19

event 11:56 Неділя 10 Травня 2020 У СВІТІ

У лабораторіях Німеччини тестують українські медичні препарати, які можуть бути застосовані для лікування коронавірусу. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що обидві країни домовилися про те, як спільними зусиллями боротися з пандемією коронавірусу. 

Коментар:У нас справді є дуже непоганий досвід. Саме у німецьких лабораторіях зараз тестуються деякі вітчизняні медичні препарати, які можуть бути застосовані для лікування коронавірусу“, – повідомив посол.

За його словами, триває дуже активна робота над цим. Тож дипломат сподівається, що будуть спільні українсько-німецькі ініціативи щодо розвитку вакцини.

Коментар:Таким чином ми намагаємося звести наші наукові установи Академії наук з провідними центрами, які працюють у Німеччині“, – розповів Мельник.

Як відомо, на даний момент немає ні вакцини, ні ліків, які б допомагали одужувати хворим на коронавірус. Наразі вчені та медики можуть говорити лише про медичні препарати, які допомагають легше переносити хворобу.

Водночас більшість розвинених країн, які постраждали від пандемії, працюють над розробкою вакцини. Втім обіцяють, що вона з’явиться щонайменше через рік.

Джерело: сайт 24 Здоров’я 

Читайте також: Одного дня спека, наступного – сніг: синоптики здивували прогнозом погоди на наступний тиждень

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward