У НАН розповіли, на який місяць може припасти пік захворюваності на коронавірус в Україні

event 14:13 Четвер 11 Березня 2021 ПОДІЇ

У НАН України попереджають, що весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння. Науковці не виключають, що вона може стати національною катастрофою.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Погіршення епідемічної ситуації триватиме до середини травня, а пік захворюваності може припасти на початок квітня. Про це повідомив співробітник Інституту біохімії НАН України Володимир Галицький.

Лікар зауважив, що при цьому щоденна кількість нових підтверджених випадків коронавірусу може сягнути позначки у 40 тисяч, а число смертей – у тисячу.

Коментар: “Інтенсивне проведення щеплень могло б стати на заваді стрімкому розвитку епідемії в Україні. Щоб зірвати весняну хвилю захворюваності, на цей момент слід було б вакцинувати вже близько 50 – 70% населення, однак темпи вакцинації у нас, на жаль, дуже невисокі”, – зазначив науковець.

Володимир Галицький закликав запровадити в Україні суворий карантин, а також зупинити роботу громадського транспорту.

Він також порадив громадянам не відвідувати масові заходи, спортзали, розважальні центри та заклади харчування. За можливості – вакцинуватися.

Уникати всіх необов’язкових контактів та носити респіратори зі ступенем захисту FFP3 і захисні окуляри та не користуватися громадським транспортом.

Коментар: “Необхідно розгортати тимчасові госпіталі, як торік в Ухані. Максимально прискорити вакцинацію, насамперед вакцинацію медичного персоналу та збільшити потужності для лабораторної діагностики”, – підсумував лікар.

Джерело: сайт 24канал

Читайте також: Чи можна заразитися COVID-19 на вулиці: фахівці розповіли правду про маски та дистанцію

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward