“Шкільні війни”: у Рівному конфлікт між двома школами

event 14:58 Четвер 07 Липня 2022 РІВНЕ
school

Школа №4 може припинити своє існування вже цього літа. Приміщення навчального закладу, хоче привласнити ліцей “Престиж”. Про це випустила розслідування “Четверта Влада”.

Будівлю цієї школи, хочуть використати, як заклад, де навчатимуться учні 5-11 класів з ліцею. Учнів 1-4 класів планують залишити в колишній будівлі “Престижу”. 

Батьки учнів дізналися про такі “реформи” останніми, аж в кінці травня 2022. Вони стурбовані тим, що їхні діти не зможуть довчитися у своїй школі та будуть вимушені переходити в іншу. 

Рішення про приєднання, не прийняте, тому що за нього ще не проголосували у Рівнераді. Проте, начальник міського управління освіти Богдан Турович, повідомив журналістам, що скоріше за все, рішення приймуть на користь “Престижу”.

Не дивлячись на це, в школі вже почали завчасну підготовку до “злиття”.

Чим це корисно для міста?

Богдан Турович, пояснив, чому цей проєкт є вигідним для міста.

  • Школи мають проблеми з 10-11 класами. Річ у тому, що в обох закладах не набирається дітей на більше ніж один клас після 9 року навчання. Це значний недобір.
  • Це дозволить ефективніше використовувати приміщення шкіл. Для учнів “Престижу” площі не вистачає, а школа №4 має ідеальні габарити, щоб вмістити в собі усіх школярів.
  • Здійснення освітньої реформи. Це пов’язано з розділенням шкіл на початкові (1-4 класи), гімназії (5-9 класи) і ліцеї (10-11 класи). Іноді дві останніх можуть приєднувати до себе першу. Тому “Престиж” розділяють.
  • Вища якість освіти. Показники успішності в школі №4 значно менші ніж у “Престижу”, тому це своєрідний шанс покращити освітній процес.
  • Економія коштів міста. По-перше, не потрібно буде шукати кошти на добудування нового корпусу “Престижу”. По-друге, зменшиться штат працівників, яким потрібно платити зарплатню.

Чому батьки проти?

Не дивлячись на всі вищеперераховані обставини, батьки учнів із школи №4 не задоволені таким рішенням. На це є декілька причин.

  • Дорого. Існує думка, що навчання в “Престижі” є платним, але Богдан Турович заперечив цей факт. Він наголосив, що платними є лише додаткові уроки та гуртки.
  • Їх ніхто не попередив. Батьків просто поставили перед фактом, що школу переформують. Ніяких обговорень не проводили й думку освітян не враховували.
  • Рішення ще не прийняли, а школи №18, №9 та “Престиж” вже поділили територію обслуговування. Це наказ управління освіти від 16 травня 2022 року.
  • Високий конкурс. Не усі учні колишніх 9 класів зможуть потрапити до 10 класу “Престижу” через високий рейтинговий поріг. Тому може статися так, що після закінчення неповної середньої освіти, школярі будуть вимушені шукати собі інший ліцей.
  • Далеко ходити до школи. Деякі батьки обурені. що їхні діти будуть змушені ходити до іншої школи, наприклад №18 або №9. Шлях пролягає через безліч перехресть, що особливо небезпечно для учнів початкової школи.

Що буде з учнями та працівниками?

Реформують лише верхівку школи. Керуватиме школами чинний директор “Престижу” Сергій Рачинець. Також скоротиться кількість завучів. 

“Учителі залишаються – будуть навчати дітей у тій же будівлі. Обслуговчий персонал на кшталт прибиральниць чи сторожів теж лишається. Вони будуть переоформлені працівниками «Престижу». Директор буде дивитися, як організувати процес”, – пояснив Богдан Турович.

Читайте також: Названо найгірших чоловіків за знаком Зодіаку: солодко не буде.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward