Російський спортсмен на лижних перегонах напав з палкою на суперника (відео)

event 12:48 Вівторок 26 Січня 2021 ПОДІЇ

Лідер російської команди Олександр Большунов вчинив конфлікт на фінішній прямій, коли йому не вдалося обігнати суперника.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Російську збірну з лижних перегонів дискваліфікували через те, що її лідер Олександр Большунов на фінішній прямій замахнувся лижною палкою на суперника, а опісля перегонів штовхнув та збив його з ніг.

Самого російського лижника, який залишається лідером у загальному заліку перегонів, також дискваліфікували.

Все сталося на естафеті Кубку світу, що проходив у фінському Лахті.

Олександр Большунов йшов третім й спробував на фінішній прямій обігнати фінського лижника Йоні Мякі. Фін почав маневрувати й притиснувся до узбіччя лижної траси, чим перегородив дорогу росіянину. Той у підсумку не витримав і кілька разів спробував ударити Йоні Мяку. 

А коли той все ж фінішував другим, то росіянин, який прийшов третім, після фінішу врізався у фіна та збив його з ніг. На агресію російського лижника той ніяк не відповів.

За 15 хвилин Олександра Большунова дискваліфікували за неспортивну поведінку, а згодом дискваліфікували й російську збірну. Третє місце у підсумку посіла друга збірна Росії (країна виставляла на ці змагання дві свої команди).

Особиста дискваліфікація лідера російських лижників Большунова поширилася лише на цю естафету, у наступних змаганнях він зможе брати участь.

Фінське медіа MTV повідомило, що на нього подали заяву у поліцію за “напад” – заявниками виступили двоє фінських громадян. Поліція тепер перевіряє ситуацію.

Джерело: сайт BBC

Читайте також: Українцям перерахували середній розмір пенсії

Теги:
Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward