Постачання наступної партії CoviShield можуть відкласти — голова комітету ВРУ

event 10:53 Четвер 25 Березня 2021 ПОДІЇ

Постачання наступної партії вакцини проти коронавірусу AstraZeneca (CoviShield) до України можуть відкласти “на певний термін”.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький заявив, що індійську сторону непокоять дискредитаційні заяви щодо цього препарату та її виробників.

За його словами, Україна отримала від посольства Індії лист, у якому наголошують, що препарат CoviShield є безпечним та ефективним, а дискредитаційні заяви щодо Індії як виробника медичних препаратів ㅡ неприпустимими.

Коментар:Україна законтрактувала 1,5 мільйона доз вакцини виробництва Індії. Але для виробника не є проблемою передати цю партію іншим замовникам. Попит на вакцини у світі значно перевищує можливості виробництва“, – пише Радуцький у Facebook.

Він заявив, що президент Володимир Зеленський вже доручив очільникам МОЗ та МЗС знайти способи, як пришвидшити постачання наступної партії вакцини. Вони мають переконати індійських партнерів, що Україна не причетна до дискредитації вакцини.

Коментар: На зрив співпраці з Індією працювали як одіозні проросійські політики, так і псевдопатріотичні політичні лідери, які роблять все для повернення до влади на тлі дестабілізації країни. Всі ми пам’ятаємо ганебну заяву одного з таких діячів, яку він зробив під час засідання погоджувальної ради ВРУ“, – зазначає Радуцький.

Читайте також: На Рівненщині запрацював сухий порт

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward