Покладіть це у воду при варінні яєць: шкаралупа залишиться цілою

event 10:30 Середа 15 Лютого 2023 БЛОГ

Трапляється, що варіння і чистка яєць приносять одне лише розчарування. Мало кому подобається, коли яйця тріскаються і їх просто нереально почистити “гарно”, без відірваних шматочків білка, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Як варити яйця – основні правила

Варити, втім, як і вживати в іншому вигляді, потрібно тільки свіжі яйця. Їх рекомендується попередньо вимити. Складіть яйця в каструлю з холодною водою (так-так, кидати яйця в окріп – не найкраща ідея). 

Щоб зварити яйця некрутими, варіть їх від 4 до 5 хвилин. Для того, щоб вони залишалися некрутими, але були трохи твердіше, час варіння варто збільшити до 6 хвилин.  Яйця в круто потрібно варити 7 хвилин, а якщо ж ви хочете дуже твердий жовток, то засікайте 9 хвилин. Багато хто сперечається про те, як же правильно варити яйця і рахувати час. Виявляється, все просто – робити це потрібно з моменту закипання води.

Як варити яйця, щоб не тріснули – головний і найпростіший секрет

Іноді яйця тріскаються, навіть якщо їх кладуть не в окріп, а в холодну воду. Багато господинь вже знають, що покласти в воду при варінні яєць, але не завжди діляться цим секретом. Однак нині таємниці немає. Вам допоможе шматочок лимона.

Читайте також: Вони завжди в центрі уваги: найвеселіші знаки Зодіаку

Лимон або лимонний сік при варінні яєць перешкоджають появі тріщин на шкаралупі. Чищення яєць після такого варіння – справжнє задоволення. Шкаралупа відходить легко і красиво, яйце виходить гладким і блискучим. Просто покладіть шматочок лимона або налийте трохи лимонного соку в воду з яйцями – результат вас здивує.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward