Нова пошта відкриває власний банк: деталі

event 08:25 П’ятниця 17 Листопадаа 2023 Суспільство

Компанія NovaPay є частиною групи компаній “Нова пошта” і перша в країні отримала розширену ліцензію Національного банку, яка дозволяє відкривати рахунки, випускати платіжні картки та надавати послуги еквайрингу.

Про це повідомив Мінфіну СЕО NovaPay Андрій Кривошапко.

“Нові можливості для розширення послуг сприяли оновленню нашої бізнес-моделі та стратегії. Ось чому наприкінці 2023 року — на початку 2024-го і українці, і компанії зможуть відкрити у нас рахунки. Точкою для входу потенційних клієнтів буде наш мобільний застосунок, яка вже знаходиться на останньому етапі розробки — тестування”, — уточнив Андрій Кривошапко.

За його словами, крім стандартних платежів на картку та у відділення, у мобільному додатку можна буде оформити посилку в кредит, та виплачувати її вартість щомісяця. Кривошапко пообіцяв розширювати список кредитних продуктів, і робити їх конкурентними порівняно з банківськими кредитними картками.

Реєстрація в програмі буде доступна за допомогою Дії. Відкриття та обслуговування рахунку буде безкоштовним.

Рахунки NovaPay фізичним особам та юрособам планують відкривати також із випуском платіжної картки, яку можна буде отримати у поштоматі “Нової пошти” і у відділенні з безкоштовною доставкою. 

Читайте також: Відтепер замінити водійське можна не виходячи з дому: як це зробити

При цьому в NovaPay визнають, що вкладення на їхніх рахунках не матимуть державної гарантії для населення, як у випадку з банками. 

“Дійсно, Фонд не захищає депозити клієнтів небанківських фінансових установ. Novapay надає виключно платіжні послуги, нині у нас немає депозитів як продукт для клієнтів”, — розповів Кривошапко.

Останні новини
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward