Невролог розповів, як позбутися головного болю

event 09:04 Четвер 12 Травня 2022 Здоров'я
головний біль

У більшості випадків людина стикається з первинним головним болем, який не залежатиме від остеохондрозу або від “пережимання” судин, пише greenpost.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Деталі: Для того, щоб з ним впоратися, немає необхідності використовувати судинні засоби та ноотропи. Про це докладніше розповів психіатр та невролог Євген Скрипник.

Медик зазначив, що досить часто бувають ситуації, що людина спокійно живе до 30 років і після цього внаслідок стресу стикається із сильним головним болем. Лікарі відразу ж відправляють на безліч різних обстежень, а як лікування призначають когнум, нообут, метакартин та інші подібні препарати. Це в корені неправильно.

До неврологів та терапевтів останнім часом часто за допомогою звертаються молоді пацієнти. Їм одразу ж приписують ноотропні чи судинні засоби, які не приносять необхідного результату, а людина просто витрачає величезні гроші.

У 70-80% всіх випадків головний біль виникає внаслідок сильної напруги. Він може турбувати від півгодини і до кількох днів.

 Основними його симптомами вважається таке:

  • Болючі відчуття присутні одночасно з обох боків голови;
  • Присутнє відчуття тиску, нібито голова затиснута в лещатах;
  • Може мати легкий або помірний ступінь інтенсивності;
  • Фізичне навантаження не посилюватиме біль;
  • Немає нудоти та блювотних позивів;
  • Людина не боїться світла і звуків або може бути щось одне;
  • Не має відношення до таких причин, як травма, інфекції, прийом медикаментів, анемія та інше.

В даному випадку для лікування слід застосовувати протизапальні засоби нестероїдного типу. Найбільш популярними вважаються диклофенак, аспірин, ібупрофен, комбіновані аналгетики. Щоб якомога рідше стикатися з головним болем, варто відвідати психотерапевта, приймати антиконсульсанти або антидепресанти, які будуть мати протибольовий ефект.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward