Найнебезпечніший “індійський” штам коронавірусу виявили у 7 країнах Європи – МОЗ

event 16:36 Понеділок 26 Квітня 2021 Здоров'я

Так званий “індійський” штам коронавірусу виявили у 7 країнах Європи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це на пресконференції повідомила головна спеціалістка МОЗ з епідеміології Наталія Виноград.

За її словами, наразі проблематична ситуація з COVID-19 спостерігається в азійському регіоні, зокрема, в Індії та Непалі, де у порівнянні з минулим тижнем значно зросли показники захворюваності та летальності – 67% та 90% відповідно.

Виноград розповіла, що у цьому регіоні виник новий штам коронавірусу – “індійський”, з яким і пов’язують таке погіршення ситуації.

Наразі цей штам вірусу вже зареєстровано у 7 країнах Європи, зокрема, й у Чехії.

Коментар: Ми маємо досить серйозну міграцію, бо студентів багато з Індії. Це є реальна загроза, адже ми тільки-но пережили отой тяжкий удар, який був пов’язаний з проникнення на територію України “британського” та “південноафриканського” штамів“, – зазначила епідеміолог.

Вона підкреслила, що крім Індії та Непалу, занепокоєння викликають й Шрі-Ланка та Малайзія через візити до них великої кількості туристів, а також країни Африки, де також виявили кілька нових штамів коронавірусу.

Водночас Виноград наголосила, що в Європі, за винятком Данії, Нідерландів і Німеччини, спостерігається від’ємний показник приросту нових випадків, зокрема й в Україні.

Коментар: На превеликий жаль, від самого початку передбачалося, що буде велика частина штамів, які будуть уникати імунної відповіді через мутації, які дозволяють вірусу краще реплікуватися та краще здійснювати фазу адсорбції (прикріплення вірусу до оболонки клітини – Ред.)“, – зауважила вона.

За словами епідеміолога, фахівці виявили, що “південно-африканський” та “бразильський” штами коронавірусу є одними із найбільш стійкими до впливу як антитіл, які були у людей, що вже перехворіли на COVID-19, так і до антитіл, які виникали у людини при введенні вакцини.

Водночас Виноград зауважила, що провідні фірми-виробники вакцин мають можливість швидко адаптуватися до таких змін та внести зміни у вакцину у разі необхідності.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Науковці з’ясували, що антисептики з йодом значно зменшують ризик зараження коронавірусом

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward