На Сарненщині жінка потрапила на гачок до “військового”, якому перерахувала “на ліки” понад 20 000 грн

event 13:09 Четвер 12 Жовтня 2023 ПОДІЇ

Наприкінці вересня у соціальній мережі 36-річна жителька Сарненщини познайомилася із нібито військовослужбовцем. У повідомленнях він розповів їй, що отримав поранення в зоні бойових дій і наразі перебуває в госпіталі. Під час спілкування чоловік сказав, що у закладі не вистачає медикаментів, а тому йому потрібні гроші на їх придбання. У підтвердження своїх слів, “військовослужбовець” навіть висилав фото, на яких він на лікарняному ліжку

Про це повідомляє Вараський відділ поліції.

Співчутлива жінка спочатку перерахувала тисячу гривень. Потім зловмисник попросив ще грошей, бо ситуація складна. Він запевнив товаришку по переписці, що згодом все поверне. Жінка погодилась допомогти ще раз і в загальному підсумку поповнила бюджет шахрая на 20 402 гривні.

Через декілька днів, потерпіла виявила, що профіль чоловіка заблоковано, а сам абонент знаходиться поза зоною досяжності.

За фактом шахрайства у поліції розпочали досудове розслідування за ч. 1, ст. 190 Кримінального кодексу України. До розшуку і встановлення особи зловмисника залучені працівники відділу протидії кіберзлочинам у Рівненській області.

Читайте також: Гендиректор Levi’s пояснив, чому варто прати джинси приймаючи душ

Правоохоронці застерігають громадян під час перерахунку коштів невідомим, які просять про допомогу в соцмережах, бути обачними та перевіряти достовірність викладеної інформації. Звертайте увагу на дату реєстрації користувача, його активність і кількість дописів, коло друзів, з’ясуйте будь-які деталі, попросіть додаткові документи, аби впевнитися, що гроші надійдуть дійсно тому, хто їх потребує.

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward