На Рівненщині буде трансформовано санаторні школи – нардеп Соломчук

event 22:12 П’ятниця 22 Жовтня 2021 ПОЛІТИКА

Сьогодні, 22 жовтня, на засіданні Тимчасової слідчої комісії розглядали майбутнє санаторних шкіл та алгоритм їх трансформації. Про це у своєму телеграм-каналі розповів народний депутат Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Політик повідомив, що уже завтра при Рівненській ОДА буде створено робочу групу, яка займатиметься трансформацією санаторних шкіл. До слова, всього у Рівненській області є дві санаторні школи, а саме у смт Клевань та с. Верба Дубенського району.

Дмитро Соломчук розповів, що наразі Клеванську санаторну школу планують трансформувати в академічний ліцей. Зокрема, він зазначив, що необхідно зберегти функціонування початкової та базової середньої школи. Інакше в іншому випадку працівники закладу звільнятимуться із роботи, а матеріальна база стане непотрібною. 

За словами нардепа у санаторних школах вкрай важливо зберегти медичну частину, адже подібних закладів у Рівненській області більше немає.

Коментар: Обов’язково зберегти медичну частину. У школі є хороші фахівці, обладнання, методики реабілітації дітей. Подібних закладів у області немає. Нагадаю, у Клеванській санаторній школі навчають і реабілітують дітей з серцево-судинними хворобами, у Вербській – кишково-шлунковий тракт. Так санаторна школа може стати ефективним оздоровчим центром. Для цього потрібно буде обладнати STEM-аудиторії, збільшити матеріальну базу, залучити ІТ-фахівців“, – сказав Соломчук.

Зокрема, Дмитро Соломчук звернув увагу на те, що санаторна школа має пансіон. Тому варто передбачити, щоб в перехідний період діти з сімей неподалік від школи також могли жити у ньому.  

Коментар: Санаторна школа має на сьогодні пансіон, де поселені діти. Проте Міністерство освіти та науки не затвердило типове положення про пансіон. Варто передбачити, щоб в перехідний період діти з сімей неподалік від школи також могли жити у пансіоні. Адже зараз це неможливо.“, – написав нардеп.

Читайте також: Рівненщина перейшла в “помаранчеву” зону: що зміниться

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward