На фронті відчули проблеми з постачанням через блокаду польських перевізників

event 11:43 П’ятниця 08 Грудня 2023 Війна

Блокування кордону польськими перевізниками призвело до проблем з постачанням для фронту. Вантажі з військовою допомогою застрягли у величезних чергах.

Про це пише The New York Times.

Видання наводить слова захисника України на ім’я Олександр. Він розповів, що його підрозділ чекає на поставку двох приладів нічного бачення, які застрягли на кордоні.

“Щоб заблокувати кордони країни під час повномасштабного вторгнення, треба бути зовсім відірваним від реальності. Руки блокувальників – у крові людей, які чекають на необхідну допомогу”, – сказав він.

Схожої позиції дотримується Володимир Шуль, військовий, який координує допомогу волонтерів для 63 механізованої бригади. Він каже, що не розуміє, як країни, які особисто зацікавлені в перемозі України та були одним з найщедріших її союзників, можуть брати участь у блокаді в один з найважчих моментів війни.

Тарас Чмут, керівник фонду “Повернись живим” заявив, що блокада польського кордону призводить до кількатижневих затримок критично важливих поставок безпілотників, електроніки та пікапів.

Читайте також: Окупанти планують завершити паспортизацію на ТОТ до 1 січня 

Страждають також виробники військової техніки через затримки на кордоні поставок деталей для машин, а також компонентів для блоків живлення, які використовуються в двигунах безпілотників і радіостанціях.

“Підприємства не отримують достатньо компонентів; ланцюги поставок порушуються. Це стосується і військової техніки, і її виробництва. Щоб навіть збирати дрони в Україні, їх потрібно привозити звідкись”, – сказала Юлія Клименко, голова Комітету Верховної Ради з транспорту та інфраструктури. 

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward