Лікарка розповіла про ТОП-6 трендів в харчуванні у 2021 році

event 09:55 Понеділок 04 Січня 2021 БЛОГ

Лікарі розповідають що харчування важлива складова для профілактики та лікування хвороб, для збереження здоров’я.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У Фейсбуці дієтологиня поділилася трендами, які чекають на українців в харчуванні у 2021 році і  на що варто звернути увагу.

1.Все більше уваги приділяється здоровій їжі.

В зв’язку з пандемією коронавірусу, для захисту від нього ми більше звертаємо увагу зміцненню імунітету, покращенню загального стану здоров’я за допомогою натуральних продуктів харчування. Тут варто згадати продукти багаті цинком, селеном, вітаміном С і вітаміном D, природні пробіотики.

2.Багато розмов про можливості веганства, вегетаріанства, флексітаріанства. Їх популярність зростає з кожним роком. Це сприятиме не тільки можливості кращого забезпечення харчуванням, а дає переваги для здоров’я та для клімату планети.

FAO – продовольча та сільськогосподарська організація ООН з трибуни Генеральної асамблеї ООН оголосила 2021 Міжнародним роком овочів та фруктів. Їхня ціль, щоб овочі та фрукти стали основою здорового харчування та більше людей включало їх в свій щоденний раціон.

3.Змінюється відношення до конкретних харчових продуктів: жирів та цукру. В раціон вертаються корисні жири, а цукру буквально оголошується бойкот.

Знижується інтерес до низьковуглеводних дієт, захоплення кетогенною дієтою падає. Адже ця дієта виключає групи продуктів, які є найздоровішими: овочів, фруктів, цільного зерна. Вона є дефіцитною і може призвести до значних втрат для здоров’я через відсутність ключових компонентів, таких як клітковина, певні вітаміни і мінеральні сполуки.

4.Зростають вимоги до якості продуктів. Все більше людей уважно відносяться до їх складу. Харчові добавки і барвники стають неприйнятними.

5.Все більш важливий індивідуальний підхід до харчування. Воно повинно бути адаптоване до потреб кожної людини і націлене на тривале дотримання, а точніше – пожиттєве. Здорові харчові звички – прозаїчні, рутинні, вимагають індивідуального планування.

6.Набирають обертів та залишаються трендом на 2021 рік дієтологічні консультації онлайн. Карантин та локдаун ввів обмеження на безпосереднє спілкування. Хоча я вважаю, що роль особистої розмови в кабінеті дуже важлива, як для пацієнта, так і для лікаря. Але життя вносить свої корективи, тому записи на консультування дієтолога в онлайн версії будуть тільки зростати.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Вчені назвали ТОП-5 питань про коронавірус, на які досі немає відповіді

Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward