Лікарі назвали продукти, які в жодному разі не можна їсти на голодний шлунок

event 08:56 П’ятниця 05 Листопадаа 2021 Здоров'я

Мабуть, серед усіх прийомів їжі сніданок — найпоспішніший. Багато хто любить поспати якомога довше, а потім закинути в рот першу страву, що трапилася під руку в холодильнику, і бігти на роботу. Це шкідлива звичка: є продукти, якими снідати категорично не можна.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Насамперед лікарі радять не пити на голодний шлунок каву. Вона звужує судини шлунка, що погіршує кровообіг. Починати день найкраще з чаю, а каву пити хоча б через годину-півтори після сніданку. Те ж саме стосується також різних газованих напоїв.

Гостра їжа набуває свого смаку завдяки кільком різновидам білків, у тому числі капсаїцину. Він викликає подразнення слизових оболонок шлунка. Натщесерце це може стати причиною гастриту.

Необхідно також виключити з ранкового меню цитрусові: лимони, апельсини, грейпфрути. Вони навантажують печінку, а також можуть стати причиною гастриту. Найкраще залишити їх на десерт після обіду чи вечері, або ж для легкого вечірнього перекушування, якщо не хочете лягати спати на голодний шлунок.

Банани зранку шкідливі для роботи серцево-судинної системи. Вся причина в тому, що вони містять значну кількість калію та магнію. Це спричиняє порушення калій-магнієвого балансу в організмі, що, у свою чергу, чинить підвищене навантаження на серце. Як і цитрусові, банани краще їсти після обіду чи вечері.

Нарешті, слід відмовитися від грубої клітковини, якої багато, наприклад, у грушах чи яблуках. Вона корисна для моторики кишківника, але для цього потрібно спочатку його “запустити”, з’ївши щось інше. Без цього вона лише створить відчуття важкості у шлунку.

Джерело

Читайте також: Медики назвали хвороби, які протипоказано лікувати антибіотиками

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward