Хто зможе безкоштовно їздити платними дорогами

event 13:13 Середа 06 Січня 2021 ПОДІЇ

Безкоштовно платними дорогами можна буде користуватися машинам поліції, медиків, прикордонників і військових.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Кабінет міністрів України затвердив порядок безоплатного проїзду автомобільними дорогами, побудованими на умовах концесії, і розмір відшкодування концесіонеру, повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклія.

Коментар:Наприкінці минулого року уряд дав зелене світло та правові підстави для реалізації перспективних проєктів державно-приватного партнерства у дорожній галузі, затвердивши максимальний розмір плати за разовий проїзд автошляхами, побудованими на умовах концесії. Сьогодні ми затверджуємо Порядок безоплатного проїзду цими автошляхами у деяких випадках та розмір відшкодування концесіонеру за такий проїзд“, – йдеться в повідомленні.

В уряді впевнені, що це дасть змогу захистити наших інвесторів у випадку надзвичайних ситуацій та сприятиме поліпшенню умов для реалізації схожих інвестпроєктів.

Коментар: Державно-приватне партнерство було і залишається одним із ключових механізмів у реалізації масштабних та інших перспективних інфраструктурних проєктів у країні на найближчі роки. І ми активізуємо цю роботу у 2021 році“, – наводить пресслужба слова Криклія.

За даними міністерства, згідно із затвердженим порядком, здійснювати безоплатний проїзд концесійними дорогами дозволяється:

  • транспортним засобам, що належать фізичним особам, фізичним особам-підприємцям, юридичним особам усіх форм власності та використовуються ними у разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії протягом періоду їх дії на підставі звернення зазначених осіб до концесіонера;

  • транспортним засобам, що використовуються органами державної влади, підрозділами Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС та швидкої медичної допомоги на умовах, визначених концесіонером відповідно до концесійного договору;

  • додатковим категоріям транспортних засобів відповідно до концесійного договору.

Крім того, порядок передбачає відшкодування концесіонеру за період безоплатного проїзду під час стихійного лиха, катастрофи, епідемії чи епізоотії. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Коли в Україну прийдуть справжні морози: прогноз синоптиків

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward