Якою буде зима в Україні: прогноз синоптиків

event 07:59 Вівторок 12 Жовтня 2021 Суспільство

Синоптики розповіли про те, якою буде зима в нашій країні в цьому році. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: За словами експертів, у цьому році зимовий сезон буде сніжним і досить холодним, чим, безумовно, буде вигідно відрізнятися від попередньої зими. Проте, суворих морозів в районі мінус тридцяти градусів на території нашої країни, як повідомляють фахівці, не очікується.

Як повідомляється, глобальне потепління, безумовно, зачіпає і нашу країну, причому підвищення температури на території України буде навіть більше, ніж в середньому по світу. Однак зараз нас поки що чекатиме холодна зима. Це можна вважати доброю ознакою: можливо, в Азовському морі, наприклад, нарешті зникнуть медузи, які тероризували його останні два сезони.

Що стосується решти днів осені, то жовтень також буде досить холодним і дощовим, але в листопаді очікується невелике потепління і покращення погоди. Слід зазначити, що невелике «зрушення» місяців і сезонів також нормальне за мірками нашого нинішнього часу. 

Через глобальне потепління змінюється циркуляція повітряних мас в атмосфері, що, в свою чергу, призводить до “божевілля” природи. Також необхідно розуміти, що потепління – не тільки антропогенний, а й частково природний процес, і вченим дуже складно створювати прогнози і пояснювати причини, не до кінця розуміючи співвідношення різних факторів.

Джерело

Читайте також: Дощові дні та холодні ночі: синоптики розповіли, якою буде погода впродовж тижня

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward