Як зробити, щоб начинка не витікала з пиріжків: прості лайфхаки

event 09:25 Вівторок 14 Лютого 2023 БЛОГ

Навіть найсмачніший пиріг з найсмачнішою начинкою можна легко зіпсувати. Якщо варення або сік від ягід витече з десерту, він жахливо підгорить, залишивши осад у вигляді гіркого присмаку в пирозі. Однак, є способи запобігти такій ситуації, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як загустити начинку для пиріжків – лайфхак

Одним з простих варіантів вирішення проблеми може стати желе. Достатньо додати до склянки варення 1 столову ложку порошку для желе і перемішати. Крім цього, можна в такій же пропорції додати борошно, панірувальні сухарі, вівсяні пластівці або мелене печиво – вони вберуть зайву вологу.

Якщо у вас в наявності більше часу, можна проварити варення з додаванням манної крупи. Пропорції варіюються від 1 чайної ложки до 1 столової, в залежності від густоти.

Читайте також: Викрито шахрая, який під виглядом співробітника СБУ видурював кошти

Якщо ж у вас є натхнення довше повозитися з начинкою, можна збити в міцну піну яєчні білки, а потім вмішати в варення. Зберігати таку масу не можна – тільки використовувати одразу.

Однак найпростішим варіантом буде – мати на кухні запас кукурудзяного крохмалю. Він здатний перетворити рідку начинку, що розтікається, в желеподібну масу. При цьому цей продукт абсолютно не впливає на смак ваших ягід або варення. Щоб загустити таким чином варення, досить проварити його з крохмалем. На склянку варення треба додати 1-2 чайні ложки.

Також тонким шаром кукурудзяного крохмалю можна присипати ваше тісто перед тим, як викласти на нього ягоди. Потім посипати зверху і – готово. Крохмаль загустить сік, який будуть виділяти ягоди. Це дуже важливий момент, так як сік може вбратися в ще сире тісто і не дати йому приготуватися правильно.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward