Як приготувати простий пиріг з абрикосами

event 11:50 Четвер 21 Липня 2022 БЛОГ

Сезон абрикос у розпалі, то чому б не приготувати по-справжньому літній та ароматний пиріг з соковитими абрикосами, пише prostowаy

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Для його приготування не потрібен міксер, а з процесом приготування справиться навіть дитина. Та й готується пиріг із найпростіших і найдоступніших продуктів, які зазвичай є в кожному холодильнику.

Складові:

  • Сметана – 200 г 25-30% (можна замінити кефіром, але вершковий смак краще виражений зі сметаною)
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове– 100 г
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач тіста – 1 чайна ложка без чубка
  • Сода – 0,5 ч.л
  • Ванільний цукор/ванілін
  • Абрикоси – 400 г

Важливо! Кефір або сметана та яйця повинні бути кімнатної температури, так пиріг буде повітрянішим і більш пишним.

Приготування:

  1. Приготувати усі інгредієнти для простого пирога зі свіжими абрикосами. Для цього рецепту краще брати абрикоси невеликого розміру, щільні та м’ясисті. Вони зберігають свою форму при випіканні і не дають пирогу зайву вологу.
  2. Увімкнути духовку. Температуру виставити на 180 градусів за режиму верх-низ.
  3. Приготуємо тісто для пирога зі свіжими абрикосами. У глибоку чашку вбити яйця. Додати до яєць цукор-пісок та ванільний цукор. Перемішати яйця з цукром за допомогою вінчика або виделки, щоб цукор злегка розчинився в яйцях.
  4. Додати сюди склянку сметани або кефір. У цьому рецепті краще використовувати густу сметану з жирністю щонайменше 25%. Вона має вершковий смак, що безпосередньо впливає на смак і аромат готового пирога. Перемішати все до однорідності.
  5. Вершкове масло розтопити на невеликому вогні або в мікрохвильовці. Додати розтоплене вершкове масло в чашу до інших інгредієнтів. Варто звернути увагу на те, що в даному рецепті краще використовувати масло з жирністю 82,5%.
  6. Відразу додати просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і содою. Перемішати масу вінчиком або вилкою до повного поєднання всіх складових
  7. Підготувати форму, в якій випікатиметься пиріг. У даному рецепті використовувалася кругла форма для пирога діаметром 25 см. Змастити форму невеликою кількістю масла. Вилити підготовлене тісто для пирога у форму та розрівняти його по всій поверхні. Обсяг тіста повинен займати не більше 2/3 об’єму підготовленої форми для випічки.
  8. Підготувати абрикоси для пирога. Добре промити абрикоси. Розрізати кожен плід на дві половинки. Вийняти із середини кісточки. Викласти підготовлені абрикоси поверхнею тесту зрізом вниз. Поставити простий пиріг з абрикосами у середину розігрітої до 180 градусів духовки.
  9. Випікати пиріг протягом 35-40 хвилин. Час випічки залежатиме від величини вашої форми і може трохи змінюватись у більшу чи меншу сторону і також від вашої духовки. Готовність простого пирога з абрикосами можна перевірити за допомогою зубочистки чи дерев’яної шпажки. Вона повинна виходити із середини пирога сухою.
  10. Готовий пиріг дістати із духовки. Остудити пиріг у формі протягом 15 хвилин. Не варто відразу діставати пиріг із форми, інакше він може тріснути.
  11. Подавати простий пиріг з абрикосами можна як у теплому, так і холодному вигляді. За бажанням присипати цукровою пудрою. Дуже добре такий пиріг поєднується з кулькою морозива чи збитими вершками.
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward