Як правильно прати рушники: 3 ефективні правила 

event 09:39 Середа 05 Квітня 2023 БЛОГ

Рушники – і кухонні, і лазневі – це те, з чим ми контактуємо щодня. Вони ж можуть стати причиною несподіваних захворювань шкіри і навіть розладів шлунка, адже перетворити рушники в царство бактерій і мікробів надзвичайно легко, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Не всі досвідчені господині знають, як прати рушники в машинці або руками – в цій справі безліч нюансів. Розібратися з тим, як часто потрібно прати рушники і як робити це правильно один раз і назавжди вкрай важливо – перш за все, для збереження здоров’я собі і родині. 

Як часто прати рушники – ключові правила

Комусь може здатися, що розібратися з тим, як часто міняти рушники, вкрай просто – подивитися, чи є забруднення, навіть понюхати. Але все не так просто. Частота зміни рушників безпосередньо пов’язана з метою їх використання. І в жодному з випадків не варто чекати, коли вони почнуть виділяти неприємний запах.

Основні рекомендації такі: 

  • прати рушники для тіла потрібно після 3 використань;
  • для рук і ніг-раз в 2-3 дня або частіше, якщо користуєтеся активно;
  • рушники для інтимної зони рекомендується відправляти в прання після кожного використання;
  • рушники для обличчя варто міняти раз в два дні або замінити паперовими (за наявності серйозних шкірних захворювань);
  • кухонних рушників бажано мати побільше і міняти їх щодня, якщо не хочете побачити на них скупчення кишкової палички та інших небажаних “гостей”.

Читайте також: Астрологи назвали найбільш розсіяні та забудькуваті знаки Зодіаку

Міняйте і періть рушники згідно з рекомендаціями, добре сушіть після використання, і не доведеться шукати відповіді на запитання, як прати рушники, щоб вони не пахли.

Як прати махрові рушники -поради

Махрові рушники дуже приємні до тіла через ворсинки, з яких складається їхня тканина. Але щоб зберегти це враження, над пранням потрібно попітніти. Якщо не хочете вбити текстуру тканини, важливо, щоб рушник не “забився” порошком, не деформувався і добре промивався під час прання. Ось основні рекомендації щодо того, як прати махрові рушники в машинці: 

  • відмовтеся від порошку – його частинки будуть застрягати, і тканина стане жорсткою, натомість використовуйте рідкий засіб для прання; 
  • для збереження кольору можна в процесі прання додати соду;
  • не набивайте машинку до відмови – так махровий рушник не відіпрати;
  • не періть на великих обертах – це зруйнує текстуру тканини.

Не зайвим буде також використовувати спеціальний мішок для прання, щоб від контакту з іншими речами рушник не перетворився на ганчірку і не розтягнувся. 

Як прати кухонні рушники – без цих навичок нікуди

Якщо кухонний рушник не встиг сильно забруднитися, керуйтеся при пранні тими ж правилами, що і з рештою білизни. Враховуйте нюанс – все, що контактує з їжею – як рушники з кухні – краще прати окремо від усього іншого

Відповідно, темні і кольорові рушники можна прати на температурі до 60 градусів (якщо інше не радять значки на ярлику). Певний “головний біль” можуть принести і білі рушники – як прати їх після активного використання – питання, яке може поставити в глухий кут навіть досвідчену господиню. Для білих і світлих рекомендують додавати кисневий відбілювач, використовувати його згідно з інструкцією. Відправляйте такі рушники “купатися” при високій температурі (90-100 градусів), і вони будуть радувати свіжим виглядом.

Для складних забруднень на рушниках з кухні будуть потрібні більш складні рішення, ніж просте прання. 

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward