Держспецзв’язку обіцяє доступ до Starlink усім охочим

event 10:59 Вівторок 19 Квітня 2022 ПОДІЇ

Держава працює над тим, щоб дозволити використання супутникових терміналів Starlink усім охочим. Про це заявило Держспецзв’язку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Як ідеться у повідомленні, масове використання супутникового інтернету Starlink може частково впливати на роботу радіорелейного обладнання українських військових. Тому використання терміналів для доступу в мережу від компанії SpaceX споживачами, окрім об’єктів критичної інфраструктури, наразі обмежене. 

Ця проблема є тимчасовою і пов’язана з новизною техніки від SpaceX. Щоб зняти обмеження на масове використання, потрібні розрахунки й дослідження, що продемонструють, наскільки робота терміналів на частотах, які вони використовують, може вплинути на роботу інших користувачів. Після підтвердження безпеки використання терміналів Starlink, вони можуть бути допущені до масового використання.

Розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) дало можливість використовувати обладнання для доступу до супутникового інтернету на об’єктах критичної інфраструктури, від яких залежить нормальне функціонування держави та життя тисяч українців“, –  говорять у  Держспецзв’язку. 

Там заявляють, що про будь-які штучні заборони й обмеження у користуванні інтернетом за допомогою Starlink не йдеться. Усі громадяни й бізнес дістануть можливість доступу до супутникового інтернету після завершення всіх необхідних процедур.  

Теги: Starlink
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward