Держава змінює алгоритм виплат для бізнесу в “червоній” зоні

event 11:35 Середа 24 Березня 2021 ПОДІЇ

Голова Рівненської ОДА взяв участь у засіданні Президії Конгресу місцевих і регіональних влад при Офісі Президента. До роботи долучилися голова обласної ради Сергій Кондрачук та міський голова Рівного Олександр Третяк.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зокрема, посадовці обговорили питання створення палати конгресу. А також виплату допомоги бізнесу та людям, які можуть отримати збитки внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу. 

Нагадаємо, з метою підвищення рівня життя людей у регіонах нещодавно указом Володимира Зеленського був створений Конгрес місцевих та регіональних влад, який координуватиме співпрацю центральної й місцевої влади.

Коментар:Унікальність нашого Конгресу в тому, що ця платформа дає можливість врахувати інтереси всіх учасників – від великого міста до маленьких містечок, мати прямий діалог, без посередників, і розробляти рішення, які будуть в інтересах усіх громадян нашої країни. Це дуже важливо“, – зазначив керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак.

Так, одне з головних питань сьогоднішнього засідання – обговорення механізму спільної підтримки місцевого бізнесу в умовах запровадження додаткових карантинних обмежень.

Коментар:Одне із наших основних завдань –  підтримка бізнесу. Фінансування у разі “червоної” зони візьме на себе і центральна,  і місцева влада. Переконаний, рішення долучити громади до виплат компенсації є правильним.  Допомагати разом завжди легше“, – розповіли в РОДА.

Зокрема, буде можливість подати заявку на порталі державних послуг “Дія” і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень. Крім того, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Також сьогодні зранку за дорученням Президента України очільник уряду Денис Шмигаль провів нараду з міністрами щодо розробки механізмів спільної з органами місцевого самоврядування підтримки бізнесу і людей у “червоних” зонах.

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: Платити “у конверті” більше не доведеться: в Україні збільшили тариф за пологи

Теги: РОДА
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward