Чому рівненські автобуси постійно запізнюються?

event 12:31 Середа 11 Січня 2023 РІВНЕ

З початку 2023 року у Рівному на деяких маршрутах у водіїв немає напарників, тому вони працюють на рейсах щодня. Про це написали журналісти “Суспільне Рівне”.

Причина запізнень автобусів полягає у відсутності достатньої кількості водіїв на рейсах. Особливо це помітно, коли хтось бере вихідні або лікарняні. Ось, як це коментує Микола Мосійчук — водій великогабаритного автобуса на маршруті №7:

“У нас на нових автобусах є люди, а по тих інших маршрутах, де старі автобуси, там не вистачає багато водіїв. Навіть якщо тут хтось захворів із водіїв, не виїжджає на лінію, то виходить дірка попереду і люди скаржаться”.

Директор фірми “Сагайдачний”, яка займається громадськими перевезеннями у Рівному, Ярослав Загиней пояснив, що нестача водіїв була і до повномасштабного вторгнення, однак зараз, коли частина водіїв вступили до лав ЗСУ, не вистачає близько третини.

“Така проблема завжди була, кваліфікованих водіїв набрати важко. А зараз масштабні воєнні дії, відповідно це питання стало набагато складнішим. Приблизно 70% — це люди пенсійного віку, понад 60 років, ті, хто вже не може призиватися”.

Частина водіїв пішла до лав ЗСУ, а інша звільнилася через низьку заробітну плату.

“Багато пішли в армію, а ті, хто був за кордоном, там і залишився. А, по-друге — заробітна плата: 12-13 тисяч у місяць, то краще вже піти розвозити товари, він буде спокійно їздити, не нервуватися. З людьми робити, то треба ще нервову систему мати”. 

Микола Мосійчук.

Читайте також: В москві пролунало два вибухи: загорілося 6 авто (ВІДЕО)

На деяких маршрутах водії не мають заміни, але понаднормово поки що працювати не доводиться.

Останні новини
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward