Чому не можна їсти з ножа: в чому суть прикмети і чим це загрожує

event 21:34 Вівторок 07 Березня 2023 БЛОГ

Багато хто хоч раз чув, що з ножа їсти не можна. Однак чому виникла така прикмета, і чим загрожує порушення цього правила – знають не всі, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Чому не можна їсти з кінчика ножа – логічне пояснення

З дитинства багато хто чув, що якщо спробувати їжу з кінчика ножа, то можна стати злим. Однак мало хто знає, звідки пішла ця заборона, і що буде, якщо є з кінчика ножа.

По-перше, якщо пробувати їжу з ножа, можна поранитися. І якщо зараз ранка на язику або губі не здається чимось страшним, то в минулому, коли лікування або знезаражувальних засобів як таких не існувало, це було серйозним ризиком. А тому заборона була цілком логічною.

По-друге, коли людина облизує ніж, це негігієнічно. Цим ножем хтось може нарізати продукти, тому краще пробувати їжу виделкою або ложкою. 

Читайте також: 8 березня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

Що буде, якщо їсти з ножа – прикмети 

Всім відомо, що ніж є невід’ємним елементом жертвопринесення. І коли предки проводили обряди або ритуали, мало кому сподобалося б, що цей обряд проводиться ножем, який хтось облизував.

Крім цього вважалося, що коли людина облизує ніж, вона гнівить духів, нібито заграє з ними. Потойбічні сили нібито бачили, що людина виступає в ролі жертви, але при цьому залишається живий. А тому ніж потрібно було використовувати тільки під час приготування їжі або для обрядів. 

Згідно з прикметами, коли людина їсть з ножа, вона показує, що нічого не боїться і навіть намагається залякати того, хто це бачить. Саме тому предки боялися, що людина, яка ризикнула спробувати їжу з кінчика ножа, стає злою.

Наші предки думали, що якщо їсти з ножа, то можна викликати потойбічні сили. Вони можуть наділити людину негативними якостями і зробити її злою. А тому якщо ви вірите в прикмети, то не їжте з ножа.

Також вважалося, що раніше з ножа їли тільки стародавні люди, які полювали за здобиччю і були дуже агресивними. Лють і холоднокровність могли передатися через звички.

Чому не можна їсти з ножа – інші повір’я

Також вважається, що якщо людина їсть з ножа, вона може “зрізати” свій розум. А тому дітям забороняють пробувати їжу з кінчика ножа, боячись, що вони стануть дурними.

Жінки ж бояться їсти з ножа, вірячи в старе повір’я. Згідно з заповітами предків, так дівчата можуть накликати біду в свій будинок, їхні чоловіки нібито почнуть пити або зраджувати. 

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward