“Бучанського різника” благословили священники РПЦ

event 10:55 П’ятниця 08 Квітня 2022 У СВІТІ
Праворуч - Азатбек Омурбеков

Командир російської армії, який організував масові зґвалтування та вбивства в Бучі, виявився набожною людиною. 

У листопаді, незадовго до вторгнення в Україну, його благословили під час служби у російській православній церкві, пише Daily Mail з посиланням на український рух InformNapalm

Підполковник Азатбек Омурбеков – командир 64-ї окремої мотострілецької бригади, яка влаштувала різанину та зґвалтування на окупованих територіях.    

Виступаючи після служби під керівництвом єпископа Хабаровського, він сказав:  

– Історія показує, що в більшості наших битв ми боремося душею. Зброя не найголовніше, – цитує побожного російського маніяка InformNapalm.

Омурбекова, якому приблизно 40 років і який отримав медаль за видатні заслуги в 2014 році, тепер звинувачують в організації зґвалтування, пограбування та вбивства сотень українських цивільних. Оскільки є підозри, що накази про геноцид могли давати саме російські командири. 

Підрозділ Омурбекова базується в місті під хабаровськом на Далекому Сході росії. 

Читайте також: Росіяни зґвалтували бабусю та підлітка – жахливі злочини на Херсонщині

За міжнародним правом воєначальник відповідає за будь-які воєнні злочини, скоєні його військами.

Міжнародний суд виносить рішення щодо суперечок між державами, але не може переслідувати окремих осіб. Якщо Міжнародний суд винесе рішення проти Росії, Рада Безпеки ООН нестиме відповідальність за його виконання. Але Москва може накласти вето на будь-яку пропозицію санкціонувати її як одного із п’яти постійних членів ради.

Якщо слідчі Міжнародного кримінального суду виявлять докази звірств, вчинених людьми Омурбекова, прокурор вимагатиме від суддів МКС видати ордер на арешт для залучення до суду в Гаазі. Але оскільки Росія не є членом суду, Путін не видаватиме підозрюваних. Вони можуть бути заарештовані, лише якщо виїдуть до іншої країни.

 

 

Автор:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward