Рецепт ідеального тіста на пельмені та вареники

event 16:18 П’ятниця 01 Жовтня 2021 БЛОГ

В основному господині користуються класичним рецептом приготування тіста на пельмені, однак існує і багато різноманітних оригінальних рецептів тіста.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Пельмені – улюблена багатьма страва, але часто господині не беруться ліпити пельмені вдома, тому що не знають, як краще зробити тісто. Але якщо знати основні пропорції і деякі хитрощі, результат вас порадує настільки, що магазинні пельмені ви більше не купите, а в морозилці завжди будуть домашні.

Тісто на пельмені на воді з яйцями:

Насамперед варто звернути увагу на класичний рецепт тіста на пельмені.

Інгредієнти: 2 скл. борошна, краще вищого сорту, 2 яйця, ½ скл. води, 1 ч. л. солі.

Приготування: попередньо просіяти борошно, потім перемішайте на поверхні столу борошно і сіль, зробіть гірку, в центрі якої зробіть невелику ямку. Вбийте в неї спочатку одне яйце, перемішайте виделкою, потім друге і починайте потихеньку, порціями вливати холодну воду. Замісіть круте тісто, скачайте його в кулю і продовжуйте м’яти руками. Якщо тісто вийде сухуватим, додайте трохи води, якщо занадто м’яким і липким, підсипте трохи борошна. Через 10-15 хвилин після ретельного вимішування прикрийте тісто серветкою і залиште на столі відпочивати. Після чого приступайте до розкочування.

Пельмени из щуки рецепт с фото - 1000.menu

Тісто для пельменів на воді без яєць:

Важливо зробити його не занадто крутим, але в той же час м’яким. Тісто на домашні пельмені на воді не повинно вийти надмірно липким, важливо дотримуватися пропорції.

Інгредієнти: борошно – 500 г; вода – 200 мл; сіль – ½ ч. л.

Приготування: попередньо просіяти борошно і утворити з нього в каструлі гірку. Прослідкуйте, щоб вода не була холодною. Розчиніть в ній сіль. Влийте воду в борошно і починайте замішувати тісто. Спочатку працюйте виделкою, потім руками. Добре вимісіть масу і залиште постояти, попередньо укривши серветкою, змоченою водою або плівкою. Через півгодини можна приступати до розкочування.

Тісто на пельмені на молоці:

Пельмени "Домашние" - Продукты Ермолино

Інгредієнти: 1 кг борошна, 500 мл молока, 2 яйця, 1 ч. л. (без гірки) солі.

Приготування: змішайте в окремій ємності яйця, молоко і сіль, додайте трохи борошна, щоб вийшло рідке тісто, як на млинці, і поставте його на маленький вогонь. По мірі нагрівання маса буде густіти і набухати, її потрібно обов’язково помішувати, щоб вона не пригоріла і була однорідна, без грудочок. Як тільки вона загусне, зніміть з вогню, не доводьте до кипіння, щоб білок яєць не згорнувся. Потім додайте решту борошна і добре вимісити тісто. Воно повинно вийти щільним і еластичним. Дайте готовому тісту постояти 30 хвилин і приступайте до приготування пельменів.

Тісто для пельменів з водою і молоком:

Інгредієнти: 2 скл. борошна, ½ скл. молока, ⅓ скл. води, 1 яйце, 1 ч. л. рослинної олії, 1 щіпка солі.

Приготування: просійте борошно, висипте його гіркою на стіл. Змішайте воду з молоком і сіллю. У борошні зробіть заглиблення і поступово влийте в нього воду з молоком, а потім додайте яйце і рослинне масло. Замісіть тісто. Накрийте його рушником і дайте 20 хвилин постояти.

Читайте також: Як приготувати картопляні зрази з капустою: простий рецептe

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward