Яблучний пиріг: простий і швидкий рецепт ароматної випічки

event 10:57 Вівторок 21 Вересня 2021 БЛОГ

Розповідаємо вам про дуже простий і швидкий рецепт яблучного пирога. Його фішка в тому, що тісто виходить пристойно щільним, але разом з тим воно приємно кришиться, коли відрізаєте трикутничок або розламуєте його виделкою. У формі 18 сантиметрів він виходить пристойно високим. Ставите шматок на тарілку, обливаєте трохи талим морозивом і це блаженство. Не потрібно більше нічого, немає бажання якось ускладнити його декором або добавками, він настільки ідеальний, що єдине бажання “от би ніхто в кухню не зайшов, щоб ділитися не потрібно було”. Це правда!

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

У рецепті ми покажемо кілька хитрощів, як зробити тісто розсипчастим, а яблучний смак багатшим. Можна покликати дітей і дати завдання “Прикрасити торт яблучками”, повірте, їм сподобається розкладати шматочки в зрозумілому тільки їм порядку.

Цікаво: яблуко здатне розбудити вас вранці сильніше, ніж порція кофеїну

У невеликій чаші з’єднайте борошно (180 г), корицю (1/2 ч.л.) і розпушувач (1,5 ч.л.). Все це потрібно добре перемішати, бажано віночком. Чим краще перемішали, тим рівномірніше та однорідніше буде тісто.

В іншій чаші, трохи більше, змішуємо вершкове масло кімнатної температури (85 г) і цукор (175 г).

Добре збиваємо міксером на високій швидкості. Цей прийом змішування цукру і масла зробить готовий пиріг більш розсипчастим, а з яблуками це відмінно працює, вірно?

Додаємо одне яйце і ще трохи збиваємо масу, слідом молоко (120 г).

Насипаємо сухі інгредієнти з маленької чашки.

Перемішуємо лопаткою, без фанатизму, тільки поки все з’єднається.

Робимо французьку сорочку. Бажано взяти роз’ємну форму, щоб простіше було вийняти пиріг.

Саме час нарізати яблука. Вам знадобиться від двох до трьох яблук, залежить все від діаметра вашої форми та розміру яблук. Постарайтеся взяти яблука різних сортів. Ще смачніше буде, якщо взяти солодкі та кислі. Вся фішка в тому, що смак стає багатшим і об’ємнішим. Ніколи один сорт фруктів не переможе об’ємність кооперації кількох. Нарізаємо не дуже тонкими слайсами. Яблука, звичайно, чистимо.

Виливаємо тісто в форму, зверху укладаємо слайси яблук будь-яким чином. Багато хто може запитати, чи не варто додати щось в саме тісто (яблука, ягоди). Я б не став. Текстура пирога така, що ти хочеш насолоджуватися її щільністю і розсипчастою і не хочеш, щоб щось заважало тобі.

З’єднайте ще трохи цукру і кориці та посипте цією сумішшю пиріг зверху.

Ставимо в гарячу духовку, розігріту до 175 градусів на 10 хвилин.

Потім знижуємо температуру до 155 і печемо ще хвилин 30-60.

Перевіряйте шпажкою на готовність. Якщо вийде так, що пиріг всередині готовий, але зовні блідуватий – збільште температуру назад до 175-180 і почекайте ще 2-3 хвилини.

Дайте пирогу охолонути у формі, і тільки потім виймайте. Подавати, безумовно, найкраще з морозивом і ароматним несолодким чаєм.

Джерело

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward