“Знак справжньої дружби”: Данія передала Україні пів сотні апаратів ШВЛ

event 10:44 Середа 11 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Данія передала Україні 50 апаратів ШВЛ для лікування критично хворих пацієнтів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та подякував за подарунок главі МЗС Данії Йеппе Кофоду.

Зокрема Кулеба заявив, що “Україна вдячна за цей знак справжньої дружби та підтримки з боку Данії“.

Як зазначили у МЗС, міністри обговорили взаємодію двох країн у протидії пандемії COVID-19, однак деталі домовленостей не повідомляли.

На віртуальній зустрічі у вівторок, 10 листопада, очільники МЗС обговорили міжурядову угоду, яка дозволить реалізувати в Україні проєкти за програмою Danida Business Finance.

Дмитро Кулеба запросив данські компанії до участі у проєкті “Велике будівництво” президента Володимира Зеленського, а представників Данії долучитися до роботи Кримської платформи.

Також міністри домовилися про створення українсько-данської бізнес-ради для розвитку торгівлі та інвестицій між Україною і Данією. 

На зустрічі глав МЗС Йеппе Кофод вкотре підтвердив налаштованість Копенгагена на подальшу підтримку реформ в Україні та запевнив у непохитній підтримці її територіальної цілісності та суверенітету.

Раніше Україна та Данія підписали угоду, відповідно до якої данська урядова організація Danida Business Finance надаватиме безвідсоткові кредити на реалізацію проєкт з відновлювальної енергетики, енергоефективності, водопостачання та очищення води в Україні.

Також Данія згодилась координувати проєкт підтримки боротьби з корупцією в Україні у рамках програми “Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу”, а представники країни не надавали дозволу будувати через територіальні води Данії російський газопровід “Північний потік-2”. Тоді в данському уряді країни заявили, що “планують оцінити, що відбувається в Росії та як вона поводиться з Україною”.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Названі два продукти, які допомагають у боротьбі з COVID

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward