Зміни в ПДР: що чекає велосипедистів, пішоходів і пасажирів таксі

event 20:21 Понеділок 16 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв постанову про зміну правил дорожнього руху.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Ці зміни стосуються велосипедистів, пішоходів, пасажирів таксі і одного з дорожніх знаків.

Нові правила дорожнього руху для велосипедистів

Постанова поки не опублікували на сайті уряду, проте в пояснювальній записці до нього зазначається, що велосипедисти зможуть їздити по смузі зі знаком “Дорога із смугою для руху маршрутних транспортних засобів”, а знак, який позначає смугу для руху маршрутних транспортних засобів не потребує додаткової таблички “для велосипедистів”.

Уряд вважає, що це піде на користь велосипедної інфраструктури і зменшить травматизм серед велосипедистів, оскільки звичайні машини рухаються по смузі зі швидкістю близько 50 км на годину (де зараз їздять велосипедисти), а маршрутки близько 20 км на годину.

Зміни в правилах дорожнього руху для пішоходів

Для того, щоб створити умови безпечного руху, пішоходів зобов’язали обов’язково використовувати світловідбивні елементи для того, щоб водії вчасно виявили пішоходів.

Кабмін пояснює, що туман і дощ, світло фар зустрічних автомобілів, світлова реклама, тінь від дерев роблять пішохода менш помітним навіть на освітленій дорозі і вулиці, а забрудненість лобового скла і скла фар автомобіля ще більш погіршує видимість водіям.

Видимість людини в темряві, який одягнений в темному одязі, при ближньому світлі фар водій може побачити тільки на відстані 25-30 метрів.

Зміни в правилах дорожнього руху для пасажирів таксі

Для того, щоб підвищити безпеку, водії, пасажири таксі і інструктори з водіння повинні використовувати ремені безпеки. Винятками є лише водії і пасажири з інвалідністю, фізіологічні особливості яких роблять користування ременями безпеки неможливим.

Зміни в ПДР: дорожній знак

Кабмін також змінив один з дорожніх знаків. Йдеться про 1.40 “Кінець дороги з удосконаленим покриттям”, який тепер отримає назву “Зміна покриття”. Тепер дорогу на ньому будуть зображувати горизонтально з намальованим автомобілем.

Нагадаємо, що з жовтня 2020 року в будь-який час доби водії зобов’язані їздити поза містом з включеними фарами.

Джерело: сайт Курс України

Читайте також: Скільки коштує найдорожчий номерний знак для авто у світі та в Україні

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward