Зливи у Криму допомогли вирішити окупантам проблему з водою

event 09:38 П’ятниця 09 Липня 2021 ПОДІЇ

Сильні зливи в тимчасово окупованому Криму, які затопили вулиці, допомогли окупантам вирішити вічну проблему водопостачання. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Тепер проросійська влада півострова може не обмежувати населення графіком подачі води. Запасів у водосховищах вистачить на 2 роки. Про це представник окупаційної влади Криму заявив в ефірі російського телеканалу.

Коментар: “Враховуючи гострий дефіцит води, тепер у нас є запас води на цей рік і ще на перехідний є повністю”, – сказав окупант.

На півострові розпочинають роботи для оновлення очисних споруд і зливової каналізації. За словами проросійського чиновника, у Криму є труднощі з очищенням вод.

Негода у Криму: коротко

Протягом кількох тижнів сильні зливи заливають півострів. Вперше негода накрила Крим 18 червня. Через паводки у Ялті навіть зупиняли роботу дитячих садочків.

Російські ЗМІ писали, що внаслідок негоди загинула людина, крім того, є постраждалі.

4 липня у Криму оголосили режим надзвичайної ситуації. Тоді найбільше постраждав Бахчисарайський район. 50 будинків затопило.

Востаннє негода накрила Саки. Місцевих мешканців довелося евакуювати.

Що відомо про проблему води на півострові

До окупації Криму Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді. Тепер кримчани беруть воду з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За твердженням екологів, це призвело до засолення ґрунту. Через малосніжну зиму запасів залишилося дуже мало, а безліч озер та рік просто висохли. Для того, щоб зберегти воду до початку туристичного сезону, місцевим мешканцям її подавали по графіку.

Згідно з міжнародним правом, відповідальною за проблему води на півострові є держава-окупант, тобто Росія. Київ неодноразово казав, що відновить водопостачання Криму лише після його деокупації.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: ЄС на рік продовжив санкції проти Росії за окупацію Криму

Автор:
Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward