Жителі ДНР голосуватимуть на референдумі про “обнулення” термінів Путіна

event 17:10 Четвер 18 Червня 2020 ПОДІЇ

Володимир Путін збирається провести референдум про “обнулення” попередніх термінів свого президентства. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зауважимо, що реальний рівень підтримки цього референдуму серед жителів Росії вкрай низький. Тому, президент РФ гостро потребує голосів тих людей, які отримали російські паспорти на окупованій території Луганської та Донецької областей.

Коментар: 200 тисяч українців раптово отримали право голосу на конституційному голосуванні через незаконні російські паспорти… Путін зараз використовує крайні методи, щоб забезпечити собі додаткові голоси для майбутнього голосування“, – коментує журналіст німецького видання Bild Юліан Рьопке.

Деталі: Юліан Рьопке вважає, що російський президент потребує цього електорату, адже серед громадян Росії підтримують конституційну реформу лише 44%, а 56% проти або все ще не визначилися. 

Раніше було оголошено, що власники російських паспортів з українського Донбасу можуть голосувати на референдумі 1 липня. Автор вважає, що така ситуація може ще більше дестабілізувати Україну.

Посол України в ФРН Андрій Мельник у свою чергу заявив, що масова видача російських паспортів українцям на окупованих територіях на Донбасі – це “повзуча нова анексія Сходу України”. Дипломат також закликав уряд Німеччини негайно припинити цю злочинну політику Кремля щодо видачі паспортів.

Нагадаємо, що міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що вже близько 200 тисяч громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, отримали паспорти Російської Федерації. За його словами, в першу чергу це керівництво так званих “ЛНР” і “ДНР”, “військові”, “держслужбовці” і таке інше.

Джерело: сайт Укрінформ

Читайте також: Україна отримає військового обладнання на понад пів мільярда доларів

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward