НОВИНИ

Жінка із Закарпаття намагалась через кордон пронести гаджетів на півмільйона гривень

33-річна жителька Закарпаття намагалася перемістити через митний пост «Астей», що на українсько-угорському кордоні брендові гаджети. 

Про це повідомляє пресслужба митниці Закарпатської області.

Повертаючись пішки з Євросоюзу пізно ввечері 14 жовтня, жіночка вирішила якнайшвидше пройти митний контроль, обравши спрощену смугу «зелений коридор». 

При огляді її речей інспектори виявили 46 коробок безпровідних навушників AirPodsPro іноземного виробництва у заводській упаковці (останньої моделі). 

Орієнтовна загальна вартість незадекларованого товару, за ціною в інтернет-мережі, сягає понад 500 тис. грн. Тоді як за митним законодавством на одну особу дозволяється переміщувати в ручній поклажі товару без декларування до 500 євро та вагою до 50 кг.

Читайте також: З Ізраїлю вилетів другий евакуаційний рейс зі 155 українцями

Цікаво, що після виявлення дорогої техніки громадянка підтвердила, що це її власність. Відразу ж попросила митників надати їй декларацію для зазначення 45 пар навушників. У такий спосіб вона сподівалася уникнути відповідальності.

Відносно жінки складено протокол про порушення митних правил за ч. 2 статті 471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон громадянами).

Справу розглядатиме митниця. Незадекларовану техніку, яка, скоріш за все, переміщувалася через митний кордон України з подальшою комерційною метою, – вилучено. Остаточну її вартість визначить спеціаліст-експерт.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

На Закарпатті жителька Ужгорода постане перед судом за організацію азартних ігор онлайн

Детективи Бюро економічної безпеки завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного проведення азартних ігор,…

49 хв. ago

Вдарив, а потім викрав телефон: поліцейські Дніпра оголосили підозру зловмиснику

Вчора ввечері, 16 травня, у Дніпрі 37-річний чоловік напав на 40-річного перехожого та відібрав у…

1 годину ago

На Вінниччині директора школи підозрюють у побитті 13-річної дитини

У четвер, 16 травня, поліція отримала повідомлення про те, що директор одного із навчальних закладів…

2 години ago

У Рівному жінка у маршрутці самостійно затримала крадія

16 травня до поліції надійшло повідомлення від 32-річної рівнянки, що із її наплічника в маршрутному…

2 години ago

Збільшення пенсій у червні: кому чекати підвищення виплат на майже 600 гривень

Індексації пенсійних виплат у червні не буде. Попри це, пенсії в декого все ж зростуть,…

3 години ago

Як зробити так, щоб у будинку приємно пахло: 10 найкращих способів

Аромати відіграють ключове значення у нашому житті. Вони можуть надихати, заспокоювати та створювати особливу атмосферу.…

3 години ago