“Жадібні супермаркети”: чому українське молоко найдорожче у Європі

event 12:20 Середа 04 Березня 2020 ПОДІЇ

1,5 тис фермерів на ХІІІ Молочному конгресі обговорювали проблему ціноутворення молочної продукції в Україні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: В Україні проблема з ціноутворенням молочних продуктів. У Нідерландах, Польщі, Білорусі молоко значно дешевше. Вартість молока у Франції така ж, як в Україні. Щоправда, найбільше заробляють на ньому не малі фермери чи переробка, а супермаркети. Має бути навпаки. Фермери, переробка і споживач мають отримувати найбільшу вигоду, а продавець – невелику націнку” – розповів нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук.

Деталі: 3-4 березня в Києві відбувся ХІІІ Молочний конгрес, на якому фермери обговорювали важливі проблеми в українській молочній галузі.

ХІІІ Молочний конгрес

Без молока нема життя 🐮Одне робоче місце в молочній галузі — це створені 12 робочих місць в суміжних галузях.В Україні проблема з ціноутворенням молочних продуктів. У Нідерландах, Польщі, Білорусі молоко значно дешевше. Вартість молока у Франції така ж, як в Україні. Щоправда, найбільше заробляють на ньому не малі фермери чи переробка, а супермаркети. Має бути навпаки. Фермери, переробка і споживач мають отримувати найбільшу вигоду, а продавець – невелику націнку.Працюємо над тим, щоб виправити несправедливість в ціні між виробником та ціною на полицях магазинів.Ми вже стимулюємо розвиток молочної галузі. Працюють такі програми:- компенсація до 30% реконструкцій та будівництва тваринницьких комплексів;- компенсація купівлі племінного високопродуктивного поголів’я;- здешевлення кредитів до 5% шляхом компенсації до 1.5 облікової ставки НБУ, але не більше 15 млн грн на групу пов'язаних осіб.Також, плануються виплати по 5 тисяч гривень за корову господарствам, які утримують не більше 25 корів.На ХІІІ Молочному конгресі поділився з учасниками напрацюваннями та ідеями. Зокрема, зараз робимо усе, щоб програма дешевих кредитів 5-7-9 нарешті запрацювала у селах.Молочній галузі сьогодні як ніколи потрібна підтримка!

Опубликовано Дмитро Соломчук Вторник, 3 марта 2020 г.

Сьогодні в Україні надзвичайно висока ціна на молоко та молочні продукти. Вищою є ціна тільки у Франції. 

Від цього страждають не лише покупці, але й фермери. Тому, що найбільше на продуктах заробляють супермаркети. А для сталого розвитку молочної галузі найбільший прибуток мають отримувати ферми.

Нагадаємо, що середня вартість одного літра молока в Білорусі 11 гривень, а в Україні – орієнтовно 20 гривень.

Джерело: сайт Інвестор-ЮА

Читайте також: У Рівному з’явився магазин, де можна безкоштовно взяти продукти

Теги:
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward